eur:
393.82
usd:
355.41
bux:
72297.19
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Idegbajos meccs után döntős a magyar férfi vízilabda-válogatott

Bejutott a döntőbe a magyar férfi vízilabda-válogatott a melbourne-i világbajnokságon. Kemény Dénes szövetségi kapitány együttese az elődöntőben hosszabbításban 12-11-re nyert a spanyol csapat ellen. A fináléban a horvátokkal küzd meg a magyar gárda.

A csapatok végig felváltva vezettek a vártnál jóval kiélezettebb összecsapáson. Molnár Tamás hamar előnyhöz juttatta a magyar csapatot (1-0), de majd a spanyolok első kiemelkedő szériája (1-2) után Kiss Gergely és Madaras percei következtek (3-2).

Kapusbakik és távoli spanyol gólok

A második negyed elején, Madaras második gólja után úgy tűnt, hogy nem lesz több gondja a Kemény-gárdának, de Szécsi Zoltán egymás után három gólt kapott (4-5), majd 5-6 után a szakvezető pedig Nagy Viktort állította a helyére.

A Vasas kapusa a nagyszünet előtt még megakadályozta, hogy növeljék előnyüket a spanyolok, de a harmadik negyed elején már nem.

A játékrész közepén négy perc alatt négy gólig jutottak Kiss Gergelyék (9-7), a negyedik negyed viszont a távoli spanyol találatok tették emlékezetessé Nagy Viktor bakijai mellett (9-10), de Biros Péter egyenlíteni tudott (10-10).

Biros fordított utoljára

Az utolsó másodpercekben a spanyolok eldönthették volna a meccset, de pontatlanok voltak, így következhetett a kétszer háromperces ráadás.

Biros Péter harmadik gólját szerezte, majd Molnár Tamás volt másodjára eredményes, de Kemény Dénes teljesen nem nyugodhatott meg, a spanyolok hamar szépítettek (12-11).

Az utolsó három perc már nem hozott gólt, a magyar csapat - ha nehezen is - nyerni tudott, így a horvátokkal játszhat a vasárnap reggeli fináléban.

Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 8. 23:31
×
×
×
×