eur:
394.11
usd:
355.57
bux:
72297.19
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Sakklegendák egymás ellen Hévízen

Két hetvenéves sakklegenda méri össze tudását hat rapidmérkőzésen április 13-tól 15-ig Hévízen: Portisch Lajosnak, a Nemzet Sportolójának Borisz Szpasszkij lesz az ellenfele.

A két nagymester naponta két partit vált a Fortuna Art moziban, a belépés díjtalan, a fővédnökséget Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vállalta - derült ki az esemény szerdai sajtótájékoztatóján.

"A sakkszövetség régóta gondolkozott azon, miként tudna tisztelegni Portisch Lajos 70. születésnapja előtt, úgy érzem, sikerült méltó riválist találni a vele egykorú Szpasszkij személyében" - mondta Kunos Péter, a sakkszövetség elnöke.

"Nem tudom, mit fogok játszani egy ilyen régi ellenféllel szemben, aki minden gondolatomat ismeri - vallotta be a kilencszeres magyar bajnok, aki az 1978-as Buenos Aires-i olimpián aranyérmes válogatott éltáblása volt.

"Szpasszkij és én gyakorlatilag visszavonultunk, de nagyon örülök, hogy elfogadta a meghívást, jó lesz találkozni egy régi ismerőssel" - tette hozzé Portisch Lajos.

A szovjet válogatottal hatszoros olimpiai bajnok Szpasszkij a sakkozás tizedik világbajnoka, a sportág egyik legszínesebb egyénisége 1984-től francia színekben szerepel. A Leningrádban született nagymester 1993-ban játszott Polgár Judittal párosmérkőzést, és 5,5:4,5-re kikapott. Portisch-sal 77 játszmát vívott, 15-ször nyert, 7-szer vesztett.

Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 8. 23:31
×
×
×
×