eur:
390.18
usd:
365.62
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Ronaldinho már-már Milánóban

A Milan szurkolói elégedetten dörzsölhetik a tenyerüket: Ronaldinho egy lépéssel közelebb került a piros-feketékhez. A brazil világsztár bátyja, egyben ügynöke, Roberto Assis a napokban Milánóban tárgyalt Adriano Gallianival, a klub alelnökével. Egy nappal később Silvio Berlusconi, a Milan mindenható ura bejelentette: akár 110 millió eurót is hajlandó áldozni Ronaldinho megszerzéséért. Az összeg körülbelül a másfélszerese a mostani világrekordnak.

Roberto Assis "hivatalosan" azért utazott Münchenbe - szellőztette meg a Corriere dello Sport -, hogy képviselje Ricardo Oliveirát a csatár korábban elrabolt nővérének kiszabadulását bejelentő sajtótájékoztatón. (Roberto Assis nemcsak az öccse, hanem Oliveira ügynöke is.)

A Milan vezetői ugyanakkor kihasználták az alkalmat, hogy egy ebéd keretében puhatolózzanak Ronaldinho megszerzéséről. Roberto Assis állítólag egyáltalán nem zárkózott el a tárgyalásoktól, sőt, ami a személyes részt illeti, a Corriere szerint egyezségre is jutottak.

A kiszivárgott hírek szerint, ha Ronaldinho a nyáron a Milanhoz igazolna, a klubtörténet messze legjobb szerződését kapná: évi tízmillió eurós fizetés (csak összehasonlításképpen: a Real Madridnál a "galaktikusok" évi fizetése 6,4 millió euró volt), valamint 100 százalékos rendelkezés az imázsjogokról. Ez utóbbi nagy bevételt ígért - és fontos faktor: Ronaldo is megkapta mostani szerződtetésekor.

Roberto Assis szerint a 2011-ig a Barcelonával szerződésben lévő öccsének nincs semmi baja mostani klubjával, sőt, nagyszerű a kapcsolata a vezetőivel.

"Ugyanakkor - tette hozzá - nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy Dinho szereti a Milant. Sok brazil játékos játszik a klubban, akik mindig családtagként kezelik, ha meglátogatják őt."

A Milannak hat brazil játékos tartozik a profi keretéhez: Dida, Cafu, Serginho, Ronaldo, Ricardo Oliveira és Kaká.

Gentleman módra

Adriano Galliani a szokottnál is óvatosabban fogalmazott az újságíróknak a megbeszélésről, megemlítve, hogy nem szeretne újabb Kaká-ügyet, azaz nem akar konfrontálódni Európa egyik legtekintélyesebb klubjával.

A klubvezető úriember módjára fogalmazott: "Ronaldinhónak még több mint három év hátra van a szerződéséből, és nem hinném, hogy bármi gondja is lenne a klubjával. Ugyanakkor tudnia kell, hogy ha esetleg úgy döntene, hogy a Milanban akar játszani, a klubunk tárt karokkal várja."

Az Il Cavaliere szerint Silvio Berlusconi hajlandó szinte bármekkora összeget áldozni Ronaldinho megszerzésére. Az általa említett 110 millió euró nagyon közel van a brazil világsztár 125 milliós "kivásárlási árához".

Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×