eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Tizenegy nap alatt minden elveszett - videókkal

A 11-es szám jegyében zajlott a Bajnokok Ligája szerdai játéknapja. A Real Madrid sorsa 11 másodperc alatt pecsételődött meg Münchenben, míg az Arsenal 11 nap alatt mindent elvesztett, amiért a szezonban eddig dolgozott.

Új rekordot ért el a Bajnokok Ligájában a Bayern München holland csatára, Roy Makaay, aki már tizenegy másodperc alatt betalált a Real Madrid elleni nyolcaddöntőben. A korábbi rekordot az Arsenal brazilja, Gilberto Silva tartotta húsz másodperces góljával.


Teljesen felborítja a korábbi taktikát, ha egy csapat ilyen korán gólt kap, és Fabio Capellónak mindent meg kellett változtatni. A Real Madrid számára állatorvosi ló volt ez a mérkőzés, hiszen a szezon minden problémája előjött. Bármennyire is rosszul játszott a királyi gárda, balszerencséje volt, hiszen a 88. percben Sergio Ramos gólját a játékvezető kezezés miatt - a felvételek alapján jogosan - nem adta meg.

Négy gól sem volt elég a Realnak

Ottmar Hitzfeld láthatóan összekapta a bajor klub játékosait. "Izgalmas volt a végjáték, 3-1, vagy 4-2 is lehetett volna az eredmény. Nagy fegyvertény, hogy kivertük a Realt, mert egy kiemelkedő csapat. A nyolc között vagyunk, de fontos kiemelnem, hogy még nem értünk el semmit ebben az idényben" - nyilatkozta a Bayern edzője.

"Hihetetlen, hogy összesen négyszer vettük be a Bayern kapuját, de ez sem volt elég. A németek továbbjutása nem megérdemelt, mert Kahnnak több dolga volt, mint Casillasnak" - mondta Capello, aki bánkódott a korai gól miatt is.Chelsea-játékos búcsúztatta az Arsenalt

Elsőre talán meglepetés a PSV továbbjutása az Arsenallal szemben, ám figyelembe véve, hogy az Ágyúsok az elmúlt egy hónapban egyszer sem értek el olyan eredményt, ami a végső sikerüket jelenthette volna, már kevésbé lehet csodálkozni az eindhoveniek továbblépésén.

A találkozó mindkét gólját ugyanaz a játékos, a PSV brazil védője, Alex szerezte, akit az angol lapok és az UEFA honlapja is a mérkőzés legjobbjának tartott, valamint Arsene Wenger is úgy nyilatkozott, hogy szinte egyedül ő döntötte el a továbbjutást.



A védő egyébként a Chelsea alkalmazásában áll, és csak kölcsönben futballozik a PSV-nél, a nyáron tárgyalóasztalhoz ülnek a felek Alex további sorsáról. Ha a negyeddöntőben összekerülne a két gárda, a brazil szerepelhetne anyaklubja ellen.

"Gondolom a Chelsea is örült Alex góljának" - mondta a holland együttes szakvezetője, Ronald Koeman. A tréner egyébként az angol klubok mumusának számít: korábban az Ajaxszal az Arsenalt, míg egy évvel később a Benficával a Liverpoolt ejtette ki.

Tizenegy nap alatt mindent elveszített az Arsenal

Az Arsenal gyötrelmes tizenegy napon van túl, amely alatt gyakorlatilag mindent elveszített a szezonban: előbb a Chelsea-től kaptak ki a Ligakupa öntőjében, majd kiestek az FA-kupából a Blackburnnel szemben, végül pedig jött a BL-búcsú.

A legnagyobb csalódásnak utóbbit tartja Wenger, a londoniak menedzsere, aki szerint most a legfontosabb, hogy a gárda bebiztosítsa helyét a jövő évi sorozatban.

"Nem tudtuk kihasználni a lehetőségeinket, ez egyszerűen kegyetlen volt. Mi uraltuk a mérkőzést, de az ellenfél okosan játszott, amiért elismerés illeti" - mondta a francia tréner, aki várhatóan közel egy hónapig nem számíthat az újra megsérülő Thierry Henry szolgálataira.

A találkozót végigjátszotta Fehér Csaba, akit az értékelések a jobbak között említenek. Legutóbb 1999-ben volt arra példa, hogy egy magyar futballista eljutott a BL legjobb nyolc együttese közé - akkor Hrutka János szerepelt a Kaiserslauternben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×