INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Örömünnep Szegeden

Infostart / InfoRádió
Örömünnep van Szegeden - összegezte az InfoRádió tudósítója a vasárnapi hangulatot a kajak-kenu világbajnokságról.

Az olimpiai számokban kiemelkedően eredményes volt a magyar csapat: Kovács Katalinék taroltak a női számokban, és további három egység győzött az ötkarikás játékok szempontjából is érdekes versenyeken.

Pekingben is 12 számban lehet érmeket szerezni a világ- és Európa-bajnokságok 27 számához képest.

A közönség érezte, hogy a magyar női négyes győz 500 méteren is, pedig csak a célfotó alapján lehetett minden kétséget kizáróan elkönyvelni a kilencedik aranyérmet.

Kovács Katalin utólag elmondta, hogy a kis különbség ellenére is biztosnak érezték a sikert, a vezérevezős Paksy Tímea már nem is lapátolt bele az utolsó tempóba.

Benedek Dalma az InfoRádió tudósítójának megjegyezte, hogy ezúttal sem tudott jól aludni. A Dunaferr újdonsült sztárja már úgy érzi, hogy sínen van a pályafutása a két siker után.

Benkő Zoltán visszafogottabb szerepléséről Angyal Zoltán szövetségi kapitány és Baráth Etele, a magyar szövetség elnöke is úgy nyilatkozott, hogy a versenyző nem adja fel, és Pekingben visszavág a riválisoknak.

Ha a magyar válogatott legalább két aranyérmet szerez a három órakor kezdődő 200 méteres döntőkben, akkor megdönti a 2003-as gainesville-i vébén elért 10 aranyérmes rekordját.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk