eur:
393.01
usd:
366.42
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Örömünnep Szegeden

Örömünnep van Szegeden - összegezte az InfoRádió tudósítója a vasárnapi hangulatot a kajak-kenu világbajnokságról.

Az olimpiai számokban kiemelkedően eredményes volt a magyar csapat: Kovács Katalinék taroltak a női számokban, és további három egység győzött az ötkarikás játékok szempontjából is érdekes versenyeken.

Pekingben is 12 számban lehet érmeket szerezni a világ- és Európa-bajnokságok 27 számához képest.

A közönség érezte, hogy a magyar női négyes győz 500 méteren is, pedig csak a célfotó alapján lehetett minden kétséget kizáróan elkönyvelni a kilencedik aranyérmet.

Kovács Katalin utólag elmondta, hogy a kis különbség ellenére is biztosnak érezték a sikert, a vezérevezős Paksy Tímea már nem is lapátolt bele az utolsó tempóba.

Benedek Dalma az InfoRádió tudósítójának megjegyezte, hogy ezúttal sem tudott jól aludni. A Dunaferr újdonsült sztárja már úgy érzi, hogy sínen van a pályafutása a két siker után.

Benkő Zoltán visszafogottabb szerepléséről Angyal Zoltán szövetségi kapitány és Baráth Etele, a magyar szövetség elnöke is úgy nyilatkozott, hogy a versenyző nem adja fel, és Pekingben visszavág a riválisoknak.

Ha a magyar válogatott legalább két aranyérmet szerez a három órakor kezdődő 200 méteres döntőkben, akkor megdönti a 2003-as gainesville-i vébén elért 10 aranyérmes rekordját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

Az elmúlt években újra emelkedett a Diszkont Kincstárjegyek (DKJ) aránya a magyar adósságfinanszírozáson belül, azt követően, hogy 2015-2021 között jelentősen visszaesett az állományuk. A Diszkont Kincstárjegy fontos likviditáskezelési eszköz, ezzel tudja ugyanis a finanszírozási igény rövidtávú ingadozását simítani az állam. 2024-ben fontos változások tapasztalhatók ezen a piacon, jelentősen csökkenhet a forgalomban lévő sorozatok száma és hamarosan elindulhat a csereaukciós rendszer.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×