eur:
395.28
usd:
365.61
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

"Meg lehet érteni Zinedine Zidane-t"

Mindenki provokálható, különösen az olyan nagy sztárok, mint Zinedine Zidane, hiszen őket egész pályafutásuk alatt szinte üldözik az ellenfelek - mondta az InfoRádió által megkérdezett agressziókutató. Münnich Iván szerint épp ezért meg lehet érteni a franciák csapatkapitányát, aki a vasárnapi labdarúgó-világbajnoki döntőn az olasz Marco Materazzi mellkasába fejelt.

Zinedine Zidane a döntő 110. percben fejelte le Materazzit, miután az olasz hátvéd valószínűleg szóban provokálta a franciák csapatkapitányát. Zidane piros lapot kapott, és az érmek kiosztásánál sem jelent meg.

Ezzel kapcsolatban Münnich Iván agressziókutató kiemelte, hogy a Zidane-hoz hasonló nagy sztárok egész pályafutásuk alatt atrocitásoknak vannak kitéve, folyamatosan provokálják őket szóban, vagy éppen sérülést akarnak nekik okozni.

Persze ők profik, és jól megfizetik őket, de ettől még elveszthetik a fejüket, ahogyan történt ez Wayne Rooney-val is - tette hozzá a szakember.

Münnich Iván szerint ahhoz képest, hogy a nagy sztároknak mit kell kiállniuk, egészen ritkán veszítik el a fejüket.

Zidane is provokálható

Az agressziókutató megjegyezte, hogy bár Zidane kiegyensúlyozott ember, de ő is provokálható, így meg lehet érteni a cselekedetét.

Zidane biztosan tudta, hogy olyat tesz, aminek súlyos következményei lesznek, és el kell viselnie tette feszültségét és bűntudatát, ami pszichológiailag nagyon nehéz - hangsúlyozta a szakember.

Münnich Iván úgy véli, hogy a konfliktus megnyugtató rendezéséhez Materazzinak is nyilatkoznia kellene, hogy mindenki megtudhassa, mit mondott Zidane-nak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Magyarország–Spanyolország 7-10

Férfi vízilabda élőben
Magyarország–Spanyolország 7-10

A magyar férfi vízilabda-válogatott Spanyolország ellen játssza második csoportmérkőzését a párizsi olimpián. A mi hatosunkban két mérkőzést már lejátszottak kedden, az ausztrálok bombameglepetésre 8-3-ra verték a formán kívüli szerbeket, a franciák 14-13-ra a vasárnap a szerbeket megszorongató japánokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×