eur:
393.1
usd:
366.89
bux:
66823.53
2024. április 26. péntek Ervin

"Emberi szempontok alapján válasszanak kapitányt"

Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke azt javasolta Kisteleki Istvánnak, a magyar szövetség (MLSZ) első emberének, hogy a válogatott élére ne szakmai, hanem emberi szempontok alapján válasszanak szövetségi kapitányt.

"Blatter úr naprakész a magyar labdarúgás történéseivel kapcsolatban, nagyon kellemes meglepetés volt, hogy másfél órás beszélgetésünk alatt megemlékezett a közelmúltban elhunyt futball-legendáinkról, Baróti Lajosról, Bene Ferencről és Dalnoki Jenőről is, de szót ejtett a fiatalon elhunyt Zavadszky Gáborról is" - mondta Kisteleki István.

"A szövetségi kapitányválasztással kapcsolatban a FIFA elnöke azt mondta, hogy jelenlegi helyzetünkben a jelöltek keresésénél az emberi szempontokat lenne érdemes előtérbe helyezni. Olyan szakvezetőt javasolt Joseph Blatter, aki élete fő művének tekinti a magyar válogatott irányítását és az életét teszi fel erre a munkára. Bevallom, meglepett ez a javaslat, ami megfontolásra érdemes" - számolt be a megbeszélésről az MLSZ elnöke.

Kisteleki István úgy látja, hogy nagyon hasznos volt a találkozó.

"Remek hangulatú, rendkívül konstruktív találkozó volt, Blatter úr már nagyon várja az UEFA jövő heti kongresszusát, amelyre természetesen ő is eljön, így Budapesten is találkozhatunk egymással."

Az MLSZ csütörtöki elnökségi ülésén döntenek arról, hogy Kiseleki István a jelöltek közül - a testület felhatalmazása alapján - kivel kezdje meg az érdemi tárgyalásokat.

A magyar válogatottnak immát két és fél hónapja nincs szakvezetője, mert a korábbi szövetségi kapitány, Lothar Matthäus szerződése december 31-én lejárt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×