eur:
395.1
usd:
371
bux:
65141.96
2024. április 19. péntek Emma

A magyarok 80 százaléka támogatja az Eb-rendezést

Fordulat állt be a 2012-es magyar-horvát labdarúgó Európa-bajnoki pályázat támogatottságával kapcsolatban: a magyar lakosság többsége ma már úgy véli, hogy az Eb-rendezés több szempontból is hasznos lenne az országnak.

A Capital Research Közvélemény- és Piackutató Intézet országos felmérése szerint minden mutatóban csaknem kétszeres növekedés tapasztalható a 2012-es magyar-horvát labdarúgó Európa-bajnoki pályázattal kapcsolatban.

A Gyárfás Tamás vezette hazai szervezőbizottság megrendelésére készült tanulmány azt mutatta ki, hogy az Eb-rendezés magyarországi támogatottsága 45,5-ről 80 százalékosra nőtt.

A mostani felmérés szerint a lakosság 82 százaléka úgy véli, hogy a kontinensbajnokság megrendezése növelné Magyarország nemzetközi tekintélyét és megbecsülését.

A válaszadók 77 százaléka egyetért azzal, hogy a rendezés, és az ezzel járó beruházások lendületet adnak a magyar gazdaságnak is.
A közvélemény 63 százaléka szerint a közös rendezésű magyar-horvát Eb ösztönzést adhat a hazai labdarúgás fejlődésének.

A Gallup tavaly májusi felmérése azt mutatta, hogy a pályázó országok közül az Eb támogatottságát illetően minden fontosabb mutatóban az utolsó helyen állt Magyarország.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) korábban kiemelte, hogy Magyarországon - szemben például a 66,6 százalékos eredményt felmutató Horvátországgal - csak a megkérdezettek 26 százaléka venne jegyet Eb-mérkőzésre. Ma ez az arány már 46 százalék.

A fordulat oka ugyanakkor egyelőre nem a magyar labdarúgás váratlan megtáltosodásával magyarázható, hanem elsősorban a horvát-magyar labdarúgó Eb-pályázat körüli tevékenység eredménye.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×