eur:
392.51
usd:
366.12
bux:
66839.2
2024. április 26. péntek Ervin

A Vasas megóvta az Újpest elleni meccset

A Vasas megóvta a listavezető Újpest ellen 3-2-re elveszített NB I-es mérkőzést Füzi Ákos szereplése miatt. A játékost egy korábbi edzőmeccsen kiállították, amikor a játékjoga még az osztrák Admira Wackeré volt.

"Füzi az Újpest Spartak Trnava elleni felkészülési mérkőzésén piros lapot kapott, ügyében azonban a mai napig sem született fegyelmi határozat" - mondta Vancsa Miklós, a Vasast működtető cég ügyvezető igazgatója.

"A szabályok értelmében kiállított futballista addig nem játszhat, amíg nem folytatták le vele szemben a fegyelmi eljárást. Ennek a végén felmentő ítélet is születhet, de az eljárásnak nincs nyoma. Ha Füzi a mérkőzés időpontjában az Admira Wacker játékosa volt, akkor az osztrák szövetségnek kellett volna eljárnia ellene, de ez sem történt meg" - tette hozzá Vancsa Miklós.

Nemes Károly, az Újpest sajtófőnöke szerint a lila-fehér klubnak semmitől sem kell tartania.

"Nem ismerjük az osztrák fegyelmi szabályzatot, lehet, hogy a felkészülési mérkőzéseken kiállított futballisták ügyével nem is szokott foglalkozni, a kérdéses időpontban Ákos valóban az Admira játékosa volt. Ennél azonban fontosabb, hogy az osztrákok több mint két héttel az ominózus felkészülési meccs után kiadták Füzi játékengedélyét, amit nem tettek volna meg, ha fegyelmi eljárás folyik ellene. Az MLSZ-től is megkaptuk a játékengedélyt, tehát Füzi jogosan szerepelt a Vasas elleni mérkőzésen" - mondta Nemes Károly.

Füzi Ákost február 3-án, az újpestiek Spartak Trnava elleni felkészülési mérkőzésén állította ki a játékvezető, mert úgy látta, hogy a magyar futballista megütötte ellenfelét.

A találkozó 45 perc után félbeszakadt, mert a szlovák együttes nem járult ahhoz hozzá, hogy Füzi helyén egy másik játékos lépjen pályára a második félidőben, az újpestiek pedig ilyen körülmények között nem folytatták a meccset. A versenybizottság valószínűleg a jövő héten foglalkozik az üggyel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×