eur:
392.85
usd:
366.67
bux:
66780.71
2024. április 26. péntek Ervin

A Honvéd a rendőrségi tiltás ellenére beengedi a szurkolókat

A Honvéd vezetői nem fogadják el az Országos Rendőr-főkapitányság döntését, és beengedik a szurkolókat a Fehérvár elleni szombati NB I-es mérkőzésre.

A rendőrség szerint a kispesti meccset azért kell zárt kapuk mögött megrendezni, mert a Bozsik Stadion biztonsági okok miatt nem alkalmas kiemelt kockázatú bajnoki találkozók megrendezésére.

"A Bozsik Stadionban hasonló körülmények között botránymentesen lebonyolítottunk több száz bajnokit" - mondta Kiss Zsolt, a Budapest Honvéd kisebbségi tulajdonosa. "Mondvacsinált okokkal rendelték el a nézők kizárását, amit nem fogadunk el és be fogjuk engedni a szurkolókat a találkozóra."

Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője szerint a rendőrség úgy járt el, ahogy azt a sport-, a rendőrségi és az államigazgatási törvény meghatározza.

"A liga a szezon előtt eljuttatta hozzánk azoknak a mérkőzéseknek a listáját, melyeket kiemelt kockázatúnak minősített. Ezekre a meccsekre rendkívüli előírások vonatkoznak, melyeket az első ponttól az utolsóig be kell tartani. Ha ez megvalósul, akkor a rendőrség ezeken a találkozókon ingyen vállalja a biztosítást, ellenkező esetben a mérkőzést a nézők biztonságát szem előtt tartva szurkolók nélkül lehet csak megrendezni" - tette hozzá Garamvölgyi László.

Az ORFK szóvivője azt mondta, hogy ha a Bozsik Stadionba beengedik a szurkolókat, akkor tudomása szerint a sporttörvény értelmében a ligának büntetőpontokat kell levonnia a kispesti klubtól.

Serényi Péter, a Magyar Labdarúgó Liga (MLL) sajtófőnöke azt mondta: a liga bízik benne, hogy a klubok nem szállnak szembe a rendőrségi határozattal.

"Reméljük, a mérkőzéseken nem lesz semmilyen atrocitás. Ha bármi probléma merülne fel, az MLL a szabályokban előírtak szerint jár majd el, legrosszabb esetben szankciókat alkalmaz. Zártapus mérkőzéseken mindkét klub képviseletében 50-50 ember tartózkodhat a stadionban" - közölte Serényi Péter.

Az MTK helyzete hasonló a Honvédhoz, ám a Hungária körúti vezetői tudomásul veszik a döntést. Domonyai László, az MTK klubigazgatója ugyanakkor megjegyezte, hogy nem ért egyet a Debrecen elleni vasárnapi rangadót is értintő határozattal, de tudomásul veszi. A sportvezető szerint a rendőrség olyan kifogások alapján hozta meg határozatát, melyek nem felelnek meg a valóságnak.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×