eur:
393.85
usd:
367.85
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Barcelona-Chelsea rangadóval folytatódik a BL

Ma este három nyolcaddöntő visszavágójával folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája. A játéknap rangadója a Barcelona-Chelsea mérkőzés lesz, de a Juventusnak is meg kell majd izzadnia a Werder ellen.

José Mourinho, a Chelsea menedzsere pályafutása egyik legnehezebb mérkőzése elé néz, hiszen csapata a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első meccsén, Londonban 2-1-re kikapott a Barcelonától.

A portugál tréner együttesének győznie kell a katalán fővárosban, ráadásul úgy, hogy a londoniaknak legalább két gólt kell szerezniük.

A barcelonaiak egygólos előnyük tudatában nyugodtan készülnek, de nem tekintik lefutottnak a párharcot. Silvinho, a katalánok védője úgy nyilatkozott, hogy a Chelsea az a csapat, amely soha nem adja fel, ezért ha nem koncentrálnak eléggé, akkor kieshetnek.

Joe Cole, a vendégek középpályása azt mondta, hogy nagyon nehéz dolguk lesz, de elég jó csapatuk van ahhoz, hogy kiharcolják a továbbjutást.

"Ha valaki meg tudja csinálni, akkor azok mi vagyunk"- tette hozzá az angol válogatott játékos.

A tavalyi nyolcaddöntőben szintén egymással találkozott a két együttes, akkor a Chelsea 5:4-es összesítéssel jutott tovább. Nem túl jó előjel a keddi meccshez, hogy akkor Barcelonában a katalánok győztek.

A nyolcaddöntő első találkozóinak meglepetése volt, hogy a Juventus 3-2-re kikapott a Werder Bremen otthonában. Patrick Vieira, a torinóiak középpályása úgy nyilatkozott, hogy a brémaiak meglepték a Juventust, mert az utolsó percig nagyon elszántan küzdöttek.

A francia klasszis szerint nem vitás, hogy ki jut tovább, hiszen azt mondta: az idei kiírásban a keddi lesz a németek utolsó európai kupameccse. Vieira honfitársa, a brémaiak karmestere, Micoud úgy véli, az egygólos előny nekik kedvez, és képesek megtartani előnyüket a Stadio Delle Alpiban is.

A mai harmadik visszavágón a Bajnokok Ligája két meglepetéscsapata dönti el, hogy melyikük jut a nyolc közé. A glasgow-i meccsen 2-2-es döntetlennel ért véget a Rangers és a Villarreal találkozója.

A spanyol együttes középpályása Marcos Senna szerint a nehezén már túljutottak, és ki kell használniuk a hazai pálya előnyét. A vendégcsapatban három sárga lapja miatt nem léphet pályára a gárda első számú gólfelelőse, a horvát Dado Prso.

A skótok vezetőedzője Alex McLeish, azt mondta: nincsenek könnyű helyzetben, de mindent megtesznek a továbbjutásért. Valamennyi mérkőzés háromnegyed kilenckor kezdődik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×