eur:
392.58
usd:
366.06
bux:
66765.27
2024. április 25. csütörtök Márk

Sikeres volt a magyaroknak a téli olimpia

Torinóban a vasárnap esti záróünnepséggel véget ért a XX. téli olimpia. A magyar küldöttség két pontszerzővel távozhat az olasz városból.

A vasárnap esti záróünnepséggel hivatalosan is befejeződött a torinói téli olimpia. Huszár Erika rövidpályás gyorskorcsolyázó volt a magyar küldöttség legeredményesebb tagja, 1500 méteren negyedik lett.

Ugyanebben a számban a mindössze 16 éves Knoch Viktor az ötödik helyen végzett. A magyar csapat 1980 óta most először szerzett pontot téli olimpián.

A magyar sportvezetők a műkorcsolyázó Sebestyén Júliától várták a legkiemelkedőbb szereplést, de a két éve még Európa-bajnok tiszaújvárosi versenyző csak a 18. helyen végzett, miután a rövidprogramban és a kűrben is bizonytalanul futott, és egyszer-egyszer el is esett. Sebestyén Júlia harmadik olimpiáján szerepelhetett.

A torinói játékokon összesen nyolcvan ország 2617 versenyzője állt rajthoz 15 sportágban. A legtöbb érmet és a legtöbb aranyérmet a németek szerezték, a küldöttség 11 arany-, 12 ezüst- és 6 bronzéremmel zárt.

Az éremtáblázat második helyén az Egyesült Államok, a harmadikon pedig Ausztria végzett.

Az osztrákok mégsem lehetnek felhőtlenül boldogok, hiszen a csapat doppingbotrányba keveredett, és az olasz csendőrök razziát tartottak a szállásukon egy eltiltott edző Walter Mayer látogatása után. A doppingvizsgálat nem hozott pozitív eredményt, de az üggyel külön vizsgálóbizottság foglalkozik.

Az egyetlen eddig kizárt sportoló az orosz biatlonista Olga Piljeva volt.

A játékokra 930 ezer jegyet adtak el, ez a reméltnél egy kicsit jobb, a helyszínen a legtöbben, 328 ezren a jégkorong-mérkőzéseket nézték.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×