eur:
393.94
usd:
369.56
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

A BL-siker Londonban tartja Henry-t?

Edzője szerint a keddi Bajnokok Ligája-győzelem után megnőtt az esélye annak, hogy Thierry Henry maradjon az Arsenal labdarúgócsapatánál. Arsene Wenger a csapat fiatal játékosait is méltatta madridi teljesítményükért.

Arsene Wenger, az Arsenal vezetőedzője nem győzi dicsérni Thierry Henry-t, akinek góljával az angol együttes 1-0-ra győzött Madridban a Real ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

"Remélem, ez a siker segít meggyőzni Henryt, hogy van jövője ennek a klubnak, méghozzá vele együtt. Fiataljaink ma bebizonyították, képesek eredményt felmutatni, ha igazán akarják" - mondta a francia szakember a találkozó után.

Wenger szerint az este egyértelműen Henry klasszisáról szólt, de ezúttal a londoni tehetségek is igen jól teljesítettek.

"A visszavágón a Real minden bizonnyal a legjobbját nyújtja majd, de mi fantasztikus lehetőség előtt állunk és meg vagyok győződve arról, hogy játékosaim minden megtesznek majd a siker érdekében" - fűzte hozzá Wenger.

A Real szakvezetője, Juan Ramon Lopez Caro érthetően csalódott volt a meccs után. A tréner elsősorban a gyenge támadójátékban látta a vereség okát.

"Ugyan vereséget szenvedtünk, de ellenfelünk nagyszerűen játszott. Nekünk a Highburyben kell ezt tennünk, ha tovább akarunk jutni. Nem sikerült megtartanunk a labdát és nem tudtunk mit kezdeni a rivális jól szervezett védelmével".

Caro figyelmeztette: csapata ennél sokkal jobb teljesítményre képes, és ha ezt igazolja a visszavágón, akkor van esélye a továbbjutásra.

Ugyancsak idegenben nyert a Lyon a PSV Eindhoven ellen, ezzel közel került ahhoz, hogy visszavágjon a holland együttesnek a tavalyi kiesésért. Egy éve az Eindhoven büntetőpárbajban bizonyult jobbnak riválisánál a negyeddöntőben.

"Tudtam, hogy óriási mentális csata lesz, de amikor az utolsó percekben fölénk kerekedett a hazai gárda, lenyűgözött, milyen lelki tartása van a csapatomnak. ennek köszönhetően tudtuk megtartani egygólos előnyünket" - mondta Gerard Houllier, a francia bajnok vezetőedzője.

Guus Hiddink, a hollandok mestere annak ellenére nem tűnt elkeseredettnek, hogy a PSV 2003 szeptembere óta először kapott ki hazai pályán európai kupamérkőzésen.

"Közel jártunk hozzá, hogy már a 2. percben vezetést szerezzünk, de Coupet óriási bravúrral hárított. A második félidőben a Lyon támadóbb felfogásban kezdett futballozni, és erre nem voltunk felkészülve" - mondta a mellékállásban ausztrál szövetségi kapitányként dolgozó edző.

A visszavágókat március 8-án rendezik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Amerikai hadihajók sora érkezik Izrael partjaihoz, Washingtonnak kellett leállítania Jeruzsálemet – Híreink az iráni-izraeli konfliktusról csütörtökön

Amerikai hadihajók sora érkezik Izrael partjaihoz, Washingtonnak kellett leállítania Jeruzsálemet – Híreink az iráni-izraeli konfliktusról csütörtökön

Izrael fontolóra vette, hogy azonnali megtorló katonai akcióval reagáljon az Irán által elkövetett múlt szombati támadássorozatra, de végül tartva az esetleges eszkalációtól, elvetette ezt a lehetőséget - számolt be az Axios hírügynökség értesüléséről a Sky News. A héten az izraeli hadsereg és a Shin Bet bejelentése szerint légicsapásban életét vesztette a Hamász belbiztonsági részlegének vezetője, Juszef Shabat - tudósított a Times of Israel. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 18. 15:50
×
×
×
×