eur:
395.13
usd:
371.12
bux:
65254.29
2024. április 19. péntek Emma

Mégsem a magyar válogatott avatja a Wembley-t

Nemcsak az FA kupa döntőjét, de a magyar válogatott május végi nagy-britanniai meccsét is új helyszínre kellett költöztetni, mert az új Wembley stadion nem készül el idejében. Az angol nemzeti tizenegy a magyar válogatottal avatta volna fel az új stadiont, amelynek elődjében elsőként a magyaroknak sikerült megverniük az angolokat 1953-ban.

Az FA kupa döntőjét az új Wembley helyett a cardiffi Millennium stadionban tartják - jelentette be a Wembley-t építő cég.

A Multiplex szerint a szervezők 100 százalékig bizonyosak akartak lenni abban, hogy a május 13-ai döntőre készen áll majd a stadion. Az építtető azonban januárban még azt mondta: erre csupán 70 százalékos esély van.

A május 30-ára tervezett magyar-angol barátságos mérkőzést a Manchester United otthonába, az Old Traffordba helyezték át.

Az angol nemzeti tizenegy a magyar válogatottal játszott mérkőzéssel avatta volna fel az új Wembley-t. A magyar volt az első külföldi csapat, amely győzni tudott a régi Wembley-ben, az 1953-as legendás 6-3-as meccsen.

Az új stadionnak eredetileg tavaly őszre kellett volna elkészülnie, de először idén januárig, majd márciusig meghosszabbították a határidőt. Ez azonban csak magát az építkezést jelenti.

Ha a stadion elkész, akkor az üzemeltetőnek még fel kell készítenie a több száz fős személyzetet, és meg kell szerveznie a biztonsági szolgálatot is.

Egyelőre az is bizonytalan, hogy az új Wembley-be tervezett nagyszabású nyári koncerteket megtartják-e. Az erről szóló bejelentés a napokban várható.

Az építtető cégnek a határidő után heti 1 millió fontos kötbért kell fizetnie.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×