eur:
394.53
usd:
370.39
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Német érmek a sípályákon

Egy arany-, egy ezüst- és egy bronzérem a német csapat eddigi mérlege a torinói téli olimpia szombati versenyein. A négy évvel ezelőtti Salt Lake City-i játékokon négyszeres olimpiai bajnok norvég Bjönrdalennek ezúttal sem sikerült aranyat szereznie.

A norvég Aamodt nyerte a férfi szuper-óriásműlesiklást a torinói téli olimpián. />Az alpesi síelő 1992 és 2002 után a harmadik aranyérmét szerezte ebben a számban, és egyben negyedik olimpiai elsőségét zsebelhette be. />A második az osztrák Maier, a harmadik pedig a svájci Hoffmann lett.
/>
/>Aamodthoz hasonlóan a horvát Kostelic is megszerezte pályafutása negyedik olimpiai aranyát, miután megnyerte a női alpesi síelők kombinációs versenyét. />Az ezüstérem az osztrák Schildnek, a bronz a svéd Parsonnak jutott.
/>
/>A férfi sílövők 12,5 km-es üldözéses versenyét a francia Defrasne nyerte a címvédő norvég Björndalen és a sprintviadalon aranyérmes német Fischer előtt.
/>
/>A norvég klasszis második ezüstérmét szerezte a torinói játékokon, pedig a 2002-es Salt Lake City-i játékokon négy bajnoki cím került a zsebébe.
/>
/>A női sílövők 10 km-es üldözéses versenyét a német Wilhem nyerte honfitársa, Glagow és az orosz Ahatova előtt.
/>
/>A női sífutók 4x5 km-es váltóversenyét az orosz csapat nyerte, a második helyen a címvédő német, a harmadikon pedig a házigazda olasz együttes futott be.
/>
/>Az orosz válogatott 1-0-ra győzött Kazahsztán ellen a férfi jégkorong-torna harmadik körében. A házigazda olaszok 3-3-as döntetlent játszottak a németekkel.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×