eur:
393.5
usd:
364.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Megválasztották a Fradi új elnökét

Ináncsy Miklóst, a tekeszakosztály vezetőjét választották az FTC új elnökének a klub rendkívüli tisztújító közgyűlésén. A hétfői ülésen megalakult az új elnökség is, amelyben nem képviseltetik magukat a labdarúgók.

Az új elnökség Ináncsy Miklóst, a teke-szakosztályt egy hónapja irányító vezetőjét választotta a Ferencvárosi Torna Club új elnökévé a hétfői rendkívüli tisztújító közgyűlésen.

Az új elnök egy szavazattal kapott többet, mint a másik jelölt Nagy Zoltán, aki az Üllői úti 6 plusz 2 hektáros területre kiírt pályázatra egyedüliként jelentkezett TDZ kft. vezetője.

Az ülés résztvevői módosították a klub alapszabályát, ugyanis eddig a közgyűlés választott elnököt, mostantól ez az elnökség hatáskörébe tartozik.

További változást jelent, hogy az elnök legfeljebb négy évre választható, és mandátuma megegyezik az elnökségével.

Jelen esetben ez május 31-ig, az évi rendes közgyűlésig szól majd, ugyanis akkor kerül sor ismét az elnökválasztásra.

A közgyűlésen nem sikerült az egyesület teljes vezető testületét megválasztani, ugyanis 11 helyett csak 10 jelölt kapta meg a szükséges támogatást.

Horváth K. József, a klub kommunikációs igazgatója arról is beszámolt, hogy a Kincstári Vagyon Igazgatóság várhatóan február 13-án dönt az Üllői úti 6 plusz 2 hektáros területre kiírt pályázat eredményéről.

Az egyetlen pályázó az elnökségbe most bekerült Nagy Zoltán vezette TDZ Kft., amely mintegy 50 milliárd forintos beruházást tervez az ingatlanon.

Az is kiderült az ülésen, hogy a labdarúgó szakosztálynak nincs képviselete a küldöttközgyűlésben, mivel jogilag teljesen levált az anyaegyesületről az FTC Rt. megalakulásával.

Furulyás János a csütörtöki elnökségi ülésen mondott le az elnöki tisztségről.

Ináncsy Miklós az InfoRádióban azt mondta: nem jelentkezett, hanem felkérték a posztra.

Olyan embert kerestek, aki nem kötödik egyik olyan csoporthoz sem, amely tulajdonrészt szeretne szerezni az FTC-ben, és csak a Fradi érdekeit tartja szeme előtt - mondta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×