eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Négygólos Dunaferr-vereség

A Dunaferr hazai pályán 27-23-ra kikapott a címvédő dán Slagelsétől a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportmeccseinek negyedik fordulójában. Néhány órával később a Lada Togliatti meglepetésre 27-25-re kikapott a Milostól, így a dunaújvárosi csapatnak reális esélye maradt a tvoábbjutásra.

A Dunaferr végig csak futott az eredmény után, és 15-9-es hátrányban vonulhatott szünetre. A Slagelse kiválóan védekezik, a magyar csapatból Bulath Anita, Vincze Melinda és a kupus Sirina Irina próbálja tartani a lelket a többiekben.

A dunaújvárosi együttesből az első félidő végéhez közeledve kizárták a rendkívül indiszponáltan, teljesen haszontalanul játszó Mehlmann Ibolyát. A válogatott átlövő arcon ütötte az ellene szabálytalankodó Salgelse-játékost, így már nem térhet vissza.

A második félidőben Bojana Radulovics vezetésével többször is két gólra jött fel a magyar együttes, sokkal biztatóbban kézilabázott, mint az első játékrészben. Az egyenlítés nem sikerült, így a 27-23-as vereség után közvetlenül még úgy tűnt, hogy Togliattiban kellene győzni a nyolc közé kerüléshez.

Néhány órával később viszont meglepetésre a Lada is veszített, 27-25-re a szerb-montenegrói Milos vendégeként. Mindez azt jelenti, hogy - ha az utolsó fordulóban két hazai sikerrel kalkulálunk a Slagelse-Lada Toljatti és a Dunaferr-Milos meccsen - a Dunaferr továbbjutásához elég lehet, ha nem kap ki kettőnél több góllal az orosz együttes vendégeként.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×