eur:
394.4
usd:
370.59
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

Stoddart helyesli Alonso átigazolását

Paul Stoddart helyes lépésnek tartja, hogy a világbajnok Fernando Alonso a Forma-1-es McLaren csapatához szerződött. A volt Minardi-főnök - most már kívülállóként - úgy látja, hogy minden bizonnyal a McLaren lesz a következő évek első számú istállója.

Paul Stoddart további világbajnoki címek megszerzésére is esélyesnek tartja volt pilótáját, Alonsót, és szerinte a spanyol versenyző egyértelműen jól jár a McLarennel.

Stoddart úgy látja, hogy Ron Dennis csapata nem lazsál, mindent megtesz azért, hogy ismét felérjen a csúcsra. A szakember a BBC Radio Five Live-nak adott interjújában azt mondta: nem vár jelentős fejlődést a tavaly gyengélkedő Ferraritól. Emellett egyre többen valószínűsítik a Renault kivonulását a következő szezon után. Ilyen körülmények között Stoddart biztosra veszi, hogy a wokingiak 2007-ben is a csúcson lesznek.

A McLaren-Mercedes már az elmúlt év nagy részében is a mezőny leggyorsabb konstrukciója volt, de számos balszerencsés eset és technikai hiba hátráltatta, így az ezüstnyilak ezüstéremmel zártak, és a finn Kimi Räikkönen is csak második lett Alonso mögött.

A szakértők és a fogadóirodák többsége - Stoddarthoz hasonlóan - erre az évre egyértelmű McLaren-fölényt jósolnak, bár az év végi tesztek alapján ez nem tűnik ilyen egyértelműnek. A csapat a tervek szerint január vége felé mutatja be új - minden bizonnyal narancssárga - autóját, az MP4-21-est. A csapat - éppen a korábbi sorozatos hibák miatt - ezúttal kiemelten összpontosít a versenygép megbízhatóságára.

Alonso 2007-ben életbe lépő szerződését december 19-én hozta nyilvánosságra az angol-német istálló. A McLaren az idei szezonban még Räikkönennel és a kolumbiai Juan Pablo Montoyával próbálja meg elhódítani a világbajnoki címeket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×