eur:
369.22
usd:
344.69
bux:
48117.93
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert

Január végétől Szudánban túrázik a Honvéd

A Honvéd labdarúgócsapata jótékonysági, illetve felkészülési céllal két hetet tölt Szudánban.

Bolek Zoltán, a Magyar Iszlám Közösség elnöke, a túra ötletgazdája elárulta, hogy először a magyar válogatottra gondoltak, de mivel jelenleg nincs szövetségi kapitánya a csapatnak, új együttes után kellett nézniük. Ekkor kerültek képbe a kispestiek, mivel 50 évvel ezelőtt az akkor Puskás Ferenc nevével fémjelzett gárda három mérkőzést is játszott az afrikai országban, és mindannyiszor nyert. A Honvéd január 31-én utazik Szudánba, és 14 napot tölt ott.

"A Honvéd öt mérkőzést játszik három helyszínen, az egyiket a szudáni válogatottal a 70 ezer férőhelyes nemzeti stadionban, és a találkozót várhatóan telt ház előtt rendezik. A másik négy összecsapáson helyi klubokkal találkozik a kispesti csapat, amelynek egy forintjába sem kerül a szudáni utazás" - mondta Bolek Zoltán.

A találkozók összes bevételét - azaz nem csak a jegyekből, de a reklámokból származót is - az első magyar afrikai kórház felépítésére fordítják a szervezők.

A magyar delegációval tart a legendás Aranycsapat kapusa, Grosics Gyula - ő tagja volt az 50 éve Szudánban túrázó Honvédnak - is, aki így éppen ott ünnepli majd 80. születésnapját február 4-én, és tiszteletére fogadást tart a szudáni államelnök. Rajta kívül a korábbi legendák közül szintén kiutazik Fenyvesi Máté és Várhidi Pál.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Jelentősen emelkedtek a tőzsdék múlt héten, miután az amerikai törvényhozók elfogadták az amerikai adósságplafonról szóló törvényjavaslatot. Az ázsiai piacok nagyrészt emelkedtek hétfőn, miután Joe Biden hétvégén aláírta az amerikai adósságplafonról szóló törvényt. Ezzel szemben európai tőzsdék a múlt pénteki rali után iránykereséssel kezdték ezt a hetet, és az USA-ban is csak minimális elmozdulások látszanak. Mindeközben az olajárakra is érdemes figyelni, amelyek felpattantak azt követően, hogy Szaúd-Arábia további napi egymillió hordóval csökkenti a kitermelést, és további termeléscsökkentést ígért.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×