eur:
392.27
usd:
366.69
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Bozóky emelt fővel távozik

Bozóky Imre úgy véli, eredményes hat évet zárt a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökeként, több komoly sikert is elért, így emelt fővel távozik posztjáról. A volt sportvezető elmondta: azért kell mennie, mert sokaknak nem a futball, hanem egyes személyek pozíciója a fontos.

Bozóky Imre kijelentette: egy ideig semmilyen tisztséget nem vállal a magyar futballban, bár hozzátette, a 2012-es Eb-pályázat sikerét szívesen segítené kapcsolatrendszerén keresztül, ha az új vezetés erre felkéri.

A távozott sportvezető három komolyabb hibát említett elnöksége idejéről. Az egyik az amatőr és a profiliga létrehozása, mivel most úgy gondolja, mindent az MLSZ-nek kellene irányítania. A másik probléma a nem megfelelő kommunikáció volt, a harmadik pedig az, hogy túl sok kompromisszumot kötött.

A könyvizsgálói jelentéssel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy minden egyes forint a magyar futballban maradt.

Bozóky Imre a Derball Kft.-vel kötött marketing-szerződésekről azt mondta: 2003-ban egyetlen szponzora volt a szövetségnek, mostanra ez a szám jelentősen megnőtt. Ezt az eredményt még úgyis jónak tartja, hogy a Pellady Péter vezette cég 30 százalékos részesedést kap.

Lothar Matthäus szövetségi kapitány szerződéséről nem árult el részleteket. Mint arról az Inforádió korábban beszámolt: sajtóinformációk szerint a szakvezető csak fizetése egyharmadát, mintegy 100 ezer eurót kapott legálisan, a többit az adóhatóság megkerülésével fizették ki.

Az MLSZ volt elnöke a szakemberrel kapcsolatban elmondta: újra szerződtetné Matthäust, akinek december 31-én járt le a szerződése.

Bozóky Imre mandátuma kedden szűnt meg, miután újabb két elnökségi tag lemondása után az MLSZ vezető testülete működésképtelenné vált.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×