eur:
392.57
usd:
367.47
bux:
66225.34
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Megszűnt Bozóky Imre megbízatása

Határozatképtelenné vált a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége, miután újabb két tag, Horváth Cs. Attila és Nemes Ferenc mondott le tisztségéről.

Ezzel megszűnt Bozóky Imre elnök megbízatása. Bozóky Imre a magyar futball elleni bűntettnek nevezte a történteket, szerinte komoly veszélybe került a 2012-es magyar-horvát Európa-bajnoki pályázat.

Az alapszabály értelmében a rendkívüli közgyűlésig Berzi Sándor főtitkár irányítja a szövetség munkáját. A főtitkár szerint ez még nem dőlt el.

"A jogászok most azon vitatkoznak, hogy az ad hoc bizottság felállásáig a főtitkár vagy egy ügyvezető elnökség - ami ebben az esetben a testület megmaradt részét jelenti - irányítsa a szövetség munkáját. A közgyűlés összehívásához egyébként a küldöttek egyharmadának írásos kérelme szükséges az ok és a cél megjelölésével" - mondta Berzi Sándor.

Az MLSZ elnökségének létszáma a december 21-i rendkívüli közgyűlésen fogyatkozott meg drasztikusan, akkor a hat profi delegáltból öt mondott le, egyedül Kutasi Róbert maradt a posztján.

Szerintük az MLSZ gazdálkodását ellenőrző könyvvizsgálói jelentés olyan adatokat tartalmazott, amelyek több száz millió forintos pénzügyi szabálytalanságok gyanúját vetik fel.

A közgyűlés szavazott az MLSZ elnökének és két elnökségi tagjának visszahívásáról is. Akkor a küldöttek többsége megvonta bizalmát Bozóky Imrétől, Puhl Sándor alelnöktől és Kutasi Róbert elnökségi tagtól, ám távozásukhoz nem volt meg a szükséges kétharmad plusz egy fős többség.

Helmeczy László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szövetség elnöke a Magyar Labdarúgó Liga (MLL) sajtótájékoztatóján azt mondta: Bozóky Imre minden jogosultságát elvesztette, szerdán már be sem mehet a munkahelyére.

Hozzátette: az alapszabály 26. paragrafusa alapján rendkívüli közgyűlést kell összehívni, ezen háromtagú ad hoc bizottságot választanak, amely kitűzi a tisztújító közgyűlés időpontját, s akkor megválasztják az új elnököt és elnökséget. Az ad hoc bizottságot kijelölő közgyűlés tervezett időpontja január 20-a, ha minden a tervezett menetrend szerint alakul, február végére állhat fel az új elnökség.

Mivel a szövetségi kapitány kinevezéséről csak az elnökség dönthet, a magyar labdarúgó-válogatottnak február végéig egészen biztosan nem lesz szakvezetője. Lothar Matthäusnak december 31-én járt le a megbízatása.

Kisteleki István, az MLL elnöke arra a kérdésre, hogy ki képviseli az MLSZ-t az Eb-selejtezők január 27-i sorsolásán, illetve a szövetség részéről ki vesz részt a horvát kormánnyal szintén a hónap végén esedékes egyeztetésen a 2012-es Eb-pályázattal kapcsolatban, azt válaszolta: mindezt az ad hoc bizottság fogja megoldani.

Horváth Cs. Attila, a Győr-Moson-Sopron megyei szövetség elnöke lemondását azzal indokolta, hogy a december 21-i közgyűlés óta történtek után úgy érezte, távozásával tudja leginkább segíteni a magyar futballban a megtisztulási folyamatokat.

Kisteleki István a kialakult helyzetet úgy értékelte: a keddi napot megtisztulásnak, újrakezdésnek lehet tekinteni.

"A megyei szövetségek elnökeivel elkészítettük a jövőbeni együttműködés vázát, igény van a változásokra, amire mától adott a lehetőség" - mondta, majd hozzátette: az új elnökségben is hét amatőr és hét profi képviselő végzi a napi munkát és az amatőrök tesznek majd javaslatot az MLSZ új elnökének személyére.

Az alapszabály értelmében bárki lehet elnökségi tag, illetve szövetségi elnök, ha megkapja az ehhez szükséges számú jelölést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Már ma jöhet Amerika nagy segélye Ukrajnának, atomjaira robbantották az orosz légvédelmi rendszereket – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Már ma jöhet Amerika nagy segélye Ukrajnának, atomjaira robbantották az orosz légvédelmi rendszereket – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Mike Johnson, az Egyesült Államok Képviselőházának elnöke bejelentette, hogy a nap folyamán benyújtásra kerülnek azok a törvényjavaslatok, amelyek Ukrajna, Izrael és az Indo-csendes-óceáni régió támogatását célozzák - tudósított a Sky News. A hírek szerint egy Sz-400-as rakétarendszer is súlyos károkat szenvedett a tegnap éjjeli, Krím elleni ukrán támadás során – derül ki ez több, ukrajnai háborús közösségi médiaportál által megosztott fotóból. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×