eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Gyárfás Tamás lett a 2012-es magyar-horvát pályázat egyik irányítója

Gyárfás Tamást, a Magyar Úszószövetség elnökét, a Magyar Olimpiai Bizottság egyik alelnökét kérték fel a 2012-es magyar-horvát labdarúgó Eb-pályázat magyar szervezőbizottságának vezetésére. Gyárfás Tamás az InfoRádiónak adott interjújában azt mondta, hogy feltételekkel vállalta a posztot.

Erről kedden döntött a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége, amely Nemes Ferenc távollétében még éppen határozatképes volt.

A sportág vezető testülete következő ülésén a szervezőbizottság tagjairól is határoz. A pályázati munkának komoly támogatást adhat a zágrábi horvát-magyar kormányülés január 26-án és 27-én, mert ezen külön napirendi pontként szerepel a közös projekt.

Gyárfás Tamás az InfoRádiónak azt mondta: feltétele volt, hogy a pályázat sikere érdekében ebben a kérdésben egyezzen meg a MLSZ és a vele szemben álló Magyar Labdarúgó Liga vezetése. Hangsúlyozta, hogy a futballháború mielőbbi lezárása nélkül nincs esély a sikerre.

Gyárfás Tamás kiemelte, hogy a magyar közvéleményt a pályázat mellé kell állítani, mert az eddigi felmérések szerint a nagy rivális olasz kandidálást az olaszok sokkal nagyobb arányban támogatják.

A számos tisztséget betöltő sportvezető feladata elsősorban a részletes pályázat elkészítése lesz, ezt május 31-ig kell leadni. Úgy látja: össze tudja egyeztetni feladatait annak ellenére, hogy a nyári budapesti úszó Európa-bajnokságra is kell összpontosítania. Az InfoRádiónak adott interjújában elárulta, hogy mind a Magyar Úszószövetségben, mind a Magyar Olimpiai Bizottságban több kollégáját megkérdezett a poszt betöltésének lehetőségéről, mielőtt döntött.

Gyárfás Tamás kitért arra is, hogy a magyar-horvát pályázat lobbizásban elvileg előnyben van az olaszokkal és a lengyel-ukrán kandidálással szemben, mert márciusban Budapesten rendezik az UEFA kongresszusát. A szervezet végrehajtó bizottsága 13 szavazó tagjából legalább hetet kellene meggyőzni a sikerhez. Ha viszont tovább tart a harc a magyar futballban, az biztosan arról győzi meg az európai szövetség illetékeseit, hogy másnak kell adni a rendezés jogát.

Hangsúlyozta, hogy a mostani esélyeket rontja, hogy Magyarországon nincsenek megfelelő stadionok, de a két ország a tervek szerint 160 milliárd forintnak megfelelő összeget fordít a rendezésre, vagyis a stadionokra és az infrastruktúrára. Adott esetben előny is lehet a végrehajtó bizottsági tagoknál, hogy az Európa-bajnokság rendezésével a régió felzárkózhatna.

Az UEFA december 8-án hozza meg végső döntését.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×