eur:
393.71
usd:
368.39
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Kiesett a legjobb tízből Polgár Judit

Jelentősen visszaesett a két legjobb magyar sakkozó a nemzetközi szövetség (FIDE) férfi világranglistáján. A rangort a már visszavonult orosz Kaszparov vezeti, de ha nem gondolja meg magát, most utoljára.

A január 1-jétől érvényes rangsorban Lékó Péter három helyet visszacsúszva a hetedik, Polgár Judit pedig kikerült a legjobb tízből, az eddig elfoglalt nyolcadik pozíció helyett már csak a 14. helyet tudhatja magáénak elsősorban - az argentínai nyolcas világbajnoki torna miatt, amelyen az utolsó lett. Almási Zoltán a 62.

Verőci Zsuzsa olimpiai ezüstérmes nagymester az InfoRádiónak azt mondta, hogy tudomásul kell venni: nem lehet mindig egyforma jól sakkozni. A magyar szövetség kommunikációs igazgatója szerint az utóbbi hetekben nagy változások történtek az élcsoportban. Kiegyensúlyozottá váltak az erőviszonyok, nagyon nehéz játszmát nyerni – tette hozzá Verőci Zsuzsa.

Az élen a már visszavonult orosz Kaszparov áll. A második a 2005-ben végig remeklő, majd világbajnoki címet szerző bolgár Topalov, a harmadik a kiegyensúlyozottan szereplő indiai Anand.

A nők világranglistáján Polgár Judit továbbra is óriási fölénnyel vezet. Az országok rangsorában Magyarország a hatodik. Az első Oroszország.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×