eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Elmaradhat a terembajnokság

Erdős László, az első és másodosztályú labdarúgócsapatok részére évek óta megrendezett terembajnokság főszervezője szerint szinte biztos, hogy januárban elmarad a szurkolók és csapatok körében is népszerű sorozat.

Erdős László azt állítja, hogy a kialakult helyzetért kizárólag Kisteleki Istvánt, a Magyar Labdarúgó Liga elnökét terheli a felelősség.

"Minden klubnak 20 millió forint extra bevételt jelentett ez a torna, mindenki szívesen részt vett rajta. Idén ősszel is elkezdtük a szervezést, sajnos azonban rá kellett döbbennünk, hogy a liga elnöke valamiért nem akarja, hogy megrendezésre kerüljön a terembajnokság. Számtalan, időnként komédiába illő fordulat után mostanra eldőlt, hogy ezúttal elmarad a sorozat. Erről ma levélben értesítettem az egyesületeket. A csapatok érthetően felháborodottan fogadták a hírt és Kisteleki úr téved, ha azt hiszi, hogy a klubok többsége őt támogatja. A torna elmaradása cégem számára komoly anyagi és presztízsveszteséget is jelent, ezért kártérítési pert indítunk Kisteleki István ellen." - fogalmazott.

Az MLL elnöke szerint Erdős László és cége az augusztusi Puskás-gála körül kialakult botránnyal minden hitelét elveszítette.

"Nem akarunk mást, mint törvényességet, rendet és fegyelmet a magyar labdarúgásban" - mondta Kisteleki István. "A liga tavaly 21 millió forintot bukott a teremtornán, idén Erdős László 31 milliót kért tőlünk, ezt természetesen dokumentumokkal tudom igazolni. A magyar futballt meg kell szabadítani a szerencsevadászoktól. Elmondtam neki is az alapelvünket: minden eseményt, rendezvényt csak akkor engedélyezünk, ha százszázalékosan törvényesen, jogtisztán tudjuk megrendezni. Az MLL ragaszkodik ahhoz, hogy a torna a csapatok részére költségmentes legyen, és a díjazásra is látnunk kell biztosítékot. Sajnos, Erdős László nem rendelkezik olyan garanciákkal, amelyek szavatolnák ezeket a feltételeket, és bár megteszünk mindent annak érdekében, hogy legyen teremtorna, csakis a magyar labdarúgás érdekeit tudjuk szem előtt tartani. Erdős okmányainak vizsgálata még tart, mert kizárólag akkor engedélyezzük a torna megrendezését, ha üzletileg teljesen megbízhatónak bizonyul."

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×