eur:
395.42
usd:
366.61
bux:
65577.92
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A McLarenhez igazoló Alonsóval együtt hat pilótának van biztos szerződése 2007-re

A Renault spanyol versenyzője, a világbajnok Fernando Alonso a 2006-os év végén távozik csapatától, és a fő rivális McLaren-Mercedesnél folytatja pályafutását. Alonso a feltételezések szerint Kimi Räikkönen helyére érkezik a wokingi csapathoz. A finn klasszist várja a Ferrari. Biztos szerződése csak hat Forma-1-es versenyzőnek van 2007-re.

"Mindig a legjobbak akarunk lenni, ehhez pedig a legjobb pilótára van szükségünk" - áll Ron Dennis McLaren-főnök közleményében. A csapat első embere arról is beszélt, hogy még nem dőlt el, hogy Räikkönen vagy a kolumbiai Juan Pablo Montoya helyére érkezik a spanyol pilóta, de szeretnék két világbajnokkal kezdeni a 2007-es idényt.

Alonso érkezésének hírére ugyanakkor ismét felerősödtek azok a pletykák, melyek szerint a spanyol versenyző Räikkönen helyét veszi majd át, a finn pedig a Ferrarit vezetheti 2007-től. Fontos tényező lehet ugyanakkor a hétszeres világbajnok német Michael Schumacher esetleges visszavonulása is. Ha marad, akkor a Michael Schumacher-Räikkönen vagy a Räikkönen-Alonso kettős is minden eddiginél erősebb párosítást jelentene, ha a Ferrarinál, illetve a McLarennél létrejönne.

Alonso a Renault-t hagyja el a következő idény után a wokingi istálló kedvéért.

"Biztosan szomorú leszek a távozáskor, de néha vannak olyan lehetőségek az életben, melyeket egyszerűen nem lehet elszalasztani. Egy ilyen múltú csapathoz szerződni, azt hiszem, minden versenyző álma" - mondta a 24 éves pilóta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×