INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

"Abszolút elégedett vagyok a csapattal"

Infostart / InfoRádió
A Magyar Kézilabda Szövetség elnöke szerint a válogatott minden várakozást felülmúlt a szentpétervári női kézilabda-világbajnokságon. Kiss István szerint a magyar csapat játéka a 2008-as pekingi olimpiára érik be.

Az elnök a játékosokat és a szakmai stábot is dicsérte. Kiss István úgy fogalmazott, hogy a magyar válogatott csodálatos karácsonyi ajándékot adott a kézilabda-kedvelő szurkolóknak.

A magyar szövetség első embere hozzátette, hogy igazi csapatként dolgoztak együtt a válogatott tagjai, de így is kiemelhető Pálinger Katalin, Mehlmann Ibolya és Görbicz Anita játéka. A sportvezető megjegyezte, hogy Görbicz szombaton, a románok elleni elődöntőben még érezhette sérülését, ezért kézilabdázott önmagához képest gyengébben.

Kiss István arról is beszélt, hogy a magyar válogatottba Németh András szövetségi kapitány célzottan azokat a játékosokat hívta be, akikre a 2008-as pekingi olimpián is számíthat. Az elnök úgy látja, hogy a csapat játéka addigra érik be igazán rutinban, meccsszámban, bölcsességben. Ha pedig tényleg így lesz, szép évek elé néz. Kiss István reményei szerint a sikerszéria a kínai fővárosban fog kicsúcsosodni, de nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy a többi válogatott is sokat erősödhet az olimpiáig.

Kapcsolódó hang

Interjú Kiss Istvánnal, a magyar szövetség elnökével
 


A címlapról ajánljuk