INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Görbicz játszhat a románok ellen

Infostart / InfoRádió
Szerepelhet a combizomsérüléssel kezelt Görbicz Anita a Magyarország-Románia elődöntőben a szentpétervári női kézilabda-világbajnokságon.

A magyar és a román válogatott péntek délután edzett a szombati összecsapás helyszínén, a Jégpalotában. Görbicz Anita még a szerdai tréningen sérült meg, és kihagyta a házigazda oroszok elleni csütörtöki vesztes meccset, de már most eldőlt, hogy játszhat a fontos összecsapáson.

"Szerencsére nagyon gyorsan javul az állapotom. Most is bírtam az iramot, és szombatra még jobb lesz" - jegyezte meg a győriek irányítója.

A magyar és a román együttes utoljára nagy tornán a legjobb négy között a 2000-es romániai Európa-bajnokságon találkozott, akkor december 16-án 25-24-re nyert a Mocsai Lajos vezette alakulat, noha a légkör cseppet sem volt baráti. Akkor fordult elő, hogy az azóta visszavonult Farkas Ágnes egyik gólja alatt egy ismeretlen leoltotta a csarnok lámpáját.

Sinka László, a Magyar Kétilabda Szövetség főtitkára pénteken reggel hazautazott, hogy közvetlen érintettsége miatt is ott lehessen a Magyar Olimpiai Bizottság szombati közgyűlésén, ahol a MOB-főtitkár személyéről szavaznak. Aztán vasárnap reggel tér vissza az orosz városba.

Ami az utolsó hétvége előtti statisztikát illeti, a kapusok között Pálinger Katalin az ötödik helyen áll, a feléje tartó lövéseket 40 százalékkal védi. A büntetőket pedig 37 százalékos hatékonysággal, ezzel ebben a mutatóban a harmadik. A combsérülés miatt egy találkozót kihagyó Görbicz 46 találattal hetedik a góllövőlistán, vezet a középdöntő után hazautazott osztrák Tanja Logwin 60-nal. Mehlmann Ibolya (40) a 16., Tóth Tímea (37) pedig a 21.

A gólokat és passzokat összegző listán Görbicz a kilencedik (64 pont, 46 gól, 18 gólpassz). Az irányító viszont vezeti a labdaellopások listáját (16), míg Kindl Gabriella a harmadik legtöbb kísérletet blokkolta (14). Részletek hamarosan.

A címlapról ajánljuk