eur:
394.12
usd:
365.3
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Sima mexikói győzelem

A magyar labdarúgó-válogatott amerikai túrájának első barátságos mérkőzésén Rósa Dénes kiállítása miatt 80 percen át tíz emberrel játszva kétgólos vereséget szenvedett a világbajnoki résztvevő Mexikótól.

Vadócz hagyta ki a mérkőzés első helyzetét, rögtön a középkezdés után. A 10. percben Rósát talpalás miatt kiállította a játékvezető, a mexikóiak pedig átvették a játék irányítását. A magyarok visszahúzódtak a térfelükre, kizárólag a védekezésre koncentráltak. A közép-amerikai együttes vezető gólja után még egyoldalúbbá vált a mérkőzés, a magyarok a félidő hátralévő részében alig értek a labdához.

A második játékrészt aktívan kezdték a magyarok, Tőzsér és Feczesin is helyzetbe tudott kerülni, az 52. percben azonban a mexikóiak megszerezték második góljukat, és ismét magukhoz ragadták az irányítást. A folytatásban Balog lesgólját leszámítva a magyarok egyetlen támadást sem vezettek. Mexikó megérdemelt győzelmet aratott.

Lothar Matthaus, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a szövetség hivatalos honlapján többé-kevésbé elégedetten nyilatkozott.

"A világ egyik legerősebb csapatával játszottunk, méghozzá hosszú, kimerítő utazást követően. Éppen ezért azt mondom, ha az eredménnyel nem is, az újoncok hozzáállásával elégedett vagyok. Persze Rósa kiállítását követően még nehezebb helyzetbe kerültünk, és ez meghatározta a játék képét nyolcvan percen keresztül, de ezzel együtt gratulálok az újoncoknak, mert a körülményekhez képest jól mutatkoztak be a nemzeti csapatnál. Lehetne beszélni az időeltolódás vagy a hőmérsékletkülönbség miatti problémákról, vagy arról, mennyien hiányoztak, de én állítom, ez ellen a Mexikó ellen tíz emberrel ez elfogadható teljesítmény volt, és az itt lévők dicséretet érdemelnek."

Lothar Matthaus együttese legközelebb - magyar idő szerint - hétfőn éjfélkor Antigua és Barbuda ellen lép pályára.

{{keretes_cim}}

Mexikó-Magyarország 2-0 (1-0)
Phoenix, 40 000 néző, v: Valenzuela
gól: Fonseca (33.), Huiqui (52.)
kiállítva: Rósa (10.)
sárga lap: Huiqui (24.), illetve Priskin (71.)

Mexikó:
Corona (Ochoa, szünetben) - Suarez (Hugo, 70.), F. Rodriguez, Huiqui, A. Rodriguez (Castro, szünetben) - Olivera (Guardado, 69.), Torrado, J.P. Rodriguez (Sandoval, 55.), Bautista - Fonseca (A. Medina, 66.), Bravo

Magyarország:
Rabóczki - Vermes, Böjte, Balog, Vanczák - Koller, Rósa, Vadócz, Tőzsér (Priskin, 66.) - Rajczi (Ferenczi, 59.), Feczesin (Regedei, 71.)


Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×