eur:
393.35
usd:
367.52
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Ötvenszázalékosra javította mérlegét a Sopron

Nikky Teasley-ék hazai pályán 90-76-ra győztek a lengyel Gdynia ellen az Euroliga csoportmeccseinek nyolcadik fordulójában.

A Sopron novemberben 84-81-re kikapott Gdyniában, így a hazaiak meccs előtt arra készültek, hogy legalább négy ponttal legyőzik a lengyel bajnokot. A feladatot magabiztosan teljesítette Natalia Hejkova vezetőedző együttese, így a végelszámolásban pontegyenlőség esetén a soproni kosaras hölgyek végeznének előrébb.

A meccs első perceiben a lengyel voltak pontosabbak, de a Sopron nem szakadt le riválisától. Sőt, 9-9-nél utolérte a Gdyniát, majd miután átvette a vezetést a Pécsről érkezett Károlyi Andrea hármasaival némi előnyt szerzett.

A második negyed is kiegyenlített játékot hozott, a lengyelek egyszer egy pontra is felzárkóztak, de a Sopron végül 43-37-es előnnyel kezdhette a harmadik tíz percet. A térfélcsere után a magyar együttes akarata érvényesült, és a hazai közönség már-már megnyugodva várhatta a záró felvonást. A Gdynia egy keveset ugyan faragott hátrányából, de Hejkova-csapat is így 14 ponttal nyert. Cserny Réka 26 ponttal vette ki részét a sikerből.

A Sopron ezzel a győzelemmel ötvenszázalékosra javította mérlegét. A következő fordulóban január 11-én a francia Bourges lesz az ellenfél.

Az Euroliga másik magyar csapata, a Pécs csütörtök este fél kilenctől a belga Namur otthonában lép pályára.

{{keretes_cim}}

KETTÕS vereséggel búcsúzott a BSE és a Zalaegerszeg is a női kosárlabda Európa Kupában.
A nyolcaddöntőbe jutásért rendezett párharc visszavágóin: Ramat Hasharon (izraeli)-BSE 74-68, Zalaegerszeg-Parma (olasz) 56-67.


Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×