eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Jövőre Málagából rajtol a Vuelta

A sorrendben 61. spanyol országúti kerékpáros körverseny első szakaszát augusztus 26-án teljesíti a mezőnyt. Az útvonal kijelölésése előtt nem sokkal lemondott a Liberty csapat elnöke az idei Heras-doppingügy miatt.

A 2006-os Vuelta 21 szakaszból áll, a teljes táv 3129,2 km. A befutó szeptember 16-án Madridban lesz.

A spanyol Roberto Heras idén rekordnak számító negyedik alkalommal nyerte meg a Vueltát, de doppingolás miatt megfosztották első helyétől. A verseny egyik szakasza után elvégzett vizsgálat EPO nyomait mutatta ki Heras szervezetében. A döntés után az orosz Gyenisz Mencsov ölébe hullott az elsőség.

A Heras-ügy miatt lemondott posztjáról Manuel Pinera, a Liberty Seguros országúti kerékpáros csapat elnöke. Pinera, a csapatot finanszírozó vállalat főrészvényese azt is közölte, hogy eladja értékpapírjait két társának, Manolo Saiznak és Pablo Antonnak, tehát teljesen kivonul a Liberty Seguros mögül.

"Azért távozom, mert van néhány dolog, amivel nem értek egyet, de nem tudok megváltoztatni, még akkor sem, ha én vagyok az elnök" - fogalmazott sejtelmesen döntésének okáról az As című lapnak a spanyol istálló vezetője.



Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×