INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Jövőre Málagából rajtol a Vuelta

Infostart / InfoRádió
A sorrendben 61. spanyol országúti kerékpáros körverseny első szakaszát augusztus 26-án teljesíti a mezőnyt. Az útvonal kijelölésése előtt nem sokkal lemondott a Liberty csapat elnöke az idei Heras-doppingügy miatt.

A 2006-os Vuelta 21 szakaszból áll, a teljes táv 3129,2 km. A befutó szeptember 16-án Madridban lesz.

A spanyol Roberto Heras idén rekordnak számító negyedik alkalommal nyerte meg a Vueltát, de doppingolás miatt megfosztották első helyétől. A verseny egyik szakasza után elvégzett vizsgálat EPO nyomait mutatta ki Heras szervezetében. A döntés után az orosz Gyenisz Mencsov ölébe hullott az elsőség.

A Heras-ügy miatt lemondott posztjáról Manuel Pinera, a Liberty Seguros országúti kerékpáros csapat elnöke. Pinera, a csapatot finanszírozó vállalat főrészvényese azt is közölte, hogy eladja értékpapírjait két társának, Manolo Saiznak és Pablo Antonnak, tehát teljesen kivonul a Liberty Seguros mögül.

"Azért távozom, mert van néhány dolog, amivel nem értek egyet, de nem tudok megváltoztatni, még akkor sem, ha én vagyok az elnök" - fogalmazott sejtelmesen döntésének okáról az As című lapnak a spanyol istálló vezetője.A címlapról ajánljuk