eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Bravúros siker Dél-Korea ellen

Bejutott a középdöntőbe a magyar női kézilabda-válogatott a szentpétervári világbajnokságon, miután negyedik csoportmeccsén 42-29-re győzött Dél-Korea ellen.

Nagy iramban kezdett mindkét csapat, Mehlmann Ibolya bátran próbálkozott, míg Pálinger Katalin már a találkozó elején is többször bravúrral védett. 6-6-nál szimpla, majd dupla emberelőnyhöz jutottak a magyarok, amit remekül használtak ki.

A rivális némi meglepetésre nem tudta érvényre juttatni gyorsaságát, mert nem volt módja a lerohanásokra. A szünetben 22-13-as magyar előnyt mutatott az eredményjelző.

Tóth Tímea a második félidőben is sziporkázott, szinte minden lövése betalált, majd ismét Mehlmann Ibolya percei következtek. Balogh Bea és Görbicz Anita sem maradt el sokkal a két átlövőtől, így a magyar válogatott a hajrában egyszer 40-25-re is vezetett, végül pedig 13 góllal nyert.

A magyarok szombaton 19 órától az Európa-bajnok norvégokkal mérkőznek.

Kiss István, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke az InfoRádióban azt mondta: verhetőnek tartja a magyarok szombati ellenfelét, a norvég válogatottat is.

A sportvezető szerint azért is fontos lenne az északiak elleni siker, mert a középdöntőben jó eséllyel pályázhatna a magyar csapat egy elődöntős helyezés elérésére.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×