eur:
385.63
usd:
355.26
bux:
67926.61
2024. május 21. kedd Konstantin
Az év végi ünnepnapokon, adventkor, karácsonykor, szilveszterkor, újévkor telt házzal üzemelt a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. Aqua-Palace Élményfürdője. Az új év első napjaiban is tart a téli strandszezon, a 13 medencét napi 1400-1600, főként orosz, ukrán, lengyel, román és magyar vendég keresi fel. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Oláh Tibor

A naptár megnyitja a strandszezont, de a tanév és a rezsikrízis belerondít

Sok fürdő már a pünkösdi hosszú hétvége előtt, május elején kinyit, de extra feladatot jelent megbirkózni azzal, hogy a víz- és csatornadíj elszállt, illetve a tanév is később fejeződik be.

Nem nyit ki minden strand a "szokásos" május 1-jén - majd csak a pünkösdi hosszú hétvégén, és lesz, aki csak június végén nyit, mert akkor lesz a tanév vége -, persze a kínálat így is bőséges lesz a "korán kelőknek", jellemzően ott lehet már most strandolni, ahol eddig is üzemelt beltéri medence és rendelkezésre állt kültéri - derül ki a VG.hu összeállításából.

A belépők országszerte 10-15 százalékkal drágultak, az árakban nagy a szórás, 2–10 ezer forint között mozog a teljes árú jegyek összege, az áremelkedés mértéke még így is elmarad a tavalyi inflációétól.

Balogh Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára a lapnak elmondta, rendkívül időjárás- és iskolaiszünet-függő, hogy hol és mikor kezdődik az igazi strandszezon, az energiaválság következtében háromszor is meggondolják az üzemeltetők, hogy mikortól tartanak nyitva; idén nem az áram és a gáz ára szállt el, hanem a vízé és a csatornáé.

Ami a részleteket illeti:

  • A Palatinus megújult medencével hív a Margitszigetre, eltűnik a sátor, 5-13 százalék lesz a drágulás
  • július utolsó szombatján lesz a strandok éjszakája
  • a 46. sakkolimpia budapesti rendezése mentén számos helyen lesz vízben sakkozás.

Az összeállításban szerepelnek a "legek" is:

  • a legforgalmasabb: Széchenyi Gyógyfürdő (1,3 millió látogató tavaly)
  • a legnagyobb: Hajdúszoboszló
  • a "legásványosabb": Bükkszék
  • a legmelegebb vizű: Zalakaros
  • a legkisebb üzemidejűek: a kisvárosi, helyi jelentőségű strandok, nyári szünidei nyitvatartással.
Címlapról ajánljuk
A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.

Itt a jegybank kamatdöntése

Keddi ülésén 50 bázisponttal, 7,25 százalékra mérsékelte az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Jön a fontos kamatdöntés - Egyre fentebb a magyar részvények

Jön a fontos kamatdöntés - Egyre fentebb a magyar részvények

A forint szempontjából a Magyar Nemzeti Bank mai kamatdöntése lesz a legfontosabb esemény a héten - az elemzők véleménye szerint a jegybank 50 bázisponttal fogja csökkenteni a kamatokat, ezzel az irányadó ráta 7,25%-ra csökkenhet. Ez lehet az egyik utolsó kamatcsökkentés idén, az év végére is viszonylag magas kamatot várnak az elemzők. Az ázsiai tőzsdéken ma reggel esés látszott, ezt követően pedig Európában is kisebb mínuszokat láthatunk, a magyar tőzsde azonban ennek ellenére felülteljesít. Közben a kriptopiacon nagy izgalmak vannak, az ethereum ETF várható elindulásának köszönhetően nagyot ralizott a második legjelentősebb kriptodeviza árfolyama.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×