eur:
385.26
usd:
354.71
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
A Vígszínház műemlék épülete a főváros XIII. kerületében, a Szent István körúton. MTVA/Bizományosi: Lehotka László  *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.MTVA/Bizományosi: Lehotka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Lehotka László

Több előadásától is elbúcsúzik a Vígszínház

Az új előadások miatt helyre van szüksége műsorában a színháznak, így klasszikus darabok és közkedvelt színészek is elköszönnek májustól.

A Vígszínház minden évadban újabb és újabb fantasztikus előadásokkal rukkol elő, így sorra kapkodják el a jegyeket a nézők - írja a Blikk. A Pinokkió és az Ármány és szerelem című darabjukat egy ideig még biztosan műsorra tűzik, hiszen hatalmas népszerűségnek örvendenek, de nem ezek az egyetlen előadások, melyeket rendszeresen telt házzal játszanak.

Azonban a színház fontos döntést hozott meg, és az új bemutatók miatt lekerülnek a repertoárról régebbi, méltán híres darabok.

Mint írják, így egyes, Stohl andrás, Seress Zoltán, Hegedűs D. Géza vagy Kern András főszereplésével eddig látható előadások egy ideig biztosan elköszönnek.

Hivatalos Facebook-oldalán azt írja a Vígszínház: "Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy a 2023/24-es évad végéhez közeledve több előadásunktól is búcsúzunk májusban. A nagyszámú repertoárunk miatt el kell engednünk néhány előadást, melyek nagyon kedvesek számunkra, hogy az új bemutatóknak helyet tudjunk biztosítani. Köszönjük minden alkotónak, művésznek és közreműködő munkatársnak, akik részt vettek az előadások létrehozásában. Köszönjük a közönségnek is a jelenlétet és a szeretetet."

Azaz, mint írják, májusban tekinthetik meg utoljára az érdeklődők a Szeget Szeggel, a Kabaré, az Egy szerelem három éjszakája, a Macska a forró bádogtetőn, a K utazásai és a Béranyák című előadásokat.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×