eur:
385.26
usd:
354.71
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Candles Burning at Night. White Candles Burning in the Dark with focus on single candle in foreground
Nyitókép: Lukasz Kochanek/Getty Images

Meghalt Mohácsi Emil

A Jóbarátok című amerikai sorozat magyar szinkronrendezője is ő volt.

Hetvennyolc éves korában elhunyt Mohácsi Emil szinkronrendező, akinek a nevéhez több mint hétszáz szinkronizált film, sorozat kapcsolódik – írja az atv.hu a Szinkronjunkie blog Facebook-bejegyzése alapján.

Mohácsi Emil 1976 és 1979 között a Színház- és Filmművészeti Főiskola adásrendező szakán szerzett diplomát. 1978-tól dolgozott szinkronrendezőként.

Munkái között olyan ismert alkotások vannak, mint A dühöngő bika, a Zöld kártya, a Vissza a jövőbe 2, a Forrest Gump, a Miss Marple történetei, a Ragadozó, a Nagy durranás vagy az Amélie csodálatos élete. Utoljára a 2009-es Újralátogatás című filmen dolgozott.

A sorozatok közül a Kojak és Az Olsen-banda mellett kiemelkedik az idén harmincéves Jóbarátok, ami szintén a szinkronrendezőhöz köthető. Munkásságát 2019-ben Szinkron Életműdíjjal ismerték el.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×