eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Unsplash.com

Világhírű slide gitárossal turnézik Ripoff Raskolnikov és zenekara

A világhírű olasz slide gitárossal, Roberto Lutival indul közös miniturnéra a harminc éve Magyarországon élő gitáros-énekes, Ripoff Raskolnikov és zenekara.

A koncertsorozat február 7-től 14-ig tart. A produkció látható és hallható lesz Sopronban, Veszprémben, Békéscsabán, Pécsett, Szegeden, valamint február 9-én a Magyar Zene Házában, ahol Nóvé Soma lesz a vendégük – közölték a szervezők.

Azt írták, Roberto Luti olyan zenészekkel játszik rendszeresen, mint Keb' Mo', Niki La Rosa, Lynn Drury, Washboard Chaz vagy Luke Winslow-King. New Orleansban, utcazenélés közben találkozott a Playing for Change mozgalom vezéralakjával, Mark Johnsonnal, és az azóta meghatározó jótékonysági szervezetté nőtt All Stars produkció oszlopos tagja lett. A zenén keresztül különböző nemzetiségű embereket kapcsolnak össze: híres dalok videófeldolgozásait készítik el úgy, hogy a világ különböző tájain játszó muzsikusok csak a kész filmen találkoznak. Ezt a metódust követve készítették el a turnét felvezető közös videót is a Ripoff Raskolnikov Banddel.

Az Ausztriában született Ripoff Raskolnikov (eredeti neve Ludwig Knoglinger) tiszteletbeli magyarként a hazai bluesos, folkos, americana stílusú dalszerző-előadó színtér egyik központi figurája.

Dalai az emberi érzelmek teljes spektrumát felölelik, Ripoff egyedi hangvételben szól szerelemről, szenvedélyről, veszteségről, a mindennapok nehézségeiről, a szépre való törekvésről és az élet minél teljesebb megéléséről.

Roberto Luti a közös koncertek mellett Ripoff Raskolnikov legújabb albumán is közreműködik.

„Tizenöt éve ismerem Ripoffot, nagyra tartom mint dalszerző és előadó, öröm és megtiszteltetés, hogy meghívtak erre a közös turnéra és a készülő lemezre. Ripoff Raskolnikov ritka tehetségű dalszerző, ráadásul jó zenészek vannak a csapatában is” – idézte az olasz gitárost a közlemény.

Ripoff Raskolnikov kiemelte, hogy legalább tizenöt dalt írt a zenekarával készített legutóbbi albuma, a 2018-ban megjelent Small World óta. „Most először készítünk úgy lemezt, hogy egy producert az elejétől fogva bevontunk a munkába. A stuttgarti Bernard Hahn a Quimby-n keresztül régi ismerős, hasonló az ízlésünk. Elég sok akusztikus dal lesz az új lemezen, de azért akad néhány zúzósabb darab is. Roberto Luti igazi klasszis, szerintem a világ három legjobb slide gitárosa között van. Mindannyian nagyon várjuk a közös turnét”.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×