eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Gera Marina színésznő az Örök tél című filmben nyújtott alakításáért kapott Emmy-díja a Magyar Filmlaboratórium épületében 2019. december 4-én.
Nyitókép: Mónus Márton

Az Utódlás és A mackó tarolt az Emmy-gálán

Az Utódlás című tévésorozat kapta a legtöbb díjat a drámai mezőnyben, A mackó pedig a vígjátékok között tarolt a hétfőn este a Los Angeles-i Peacock Színházban megrendezett 75. Emmy-díjátadó gálán.

A televíziós kategóriákat díjazó Emmy-gálát a hollywoodi színészsztrájk miatt a megszokottnál négy hónappal később rendezték meg.

A médiadinasztiáról szóló Utódlás negyedik, befejező évadáért kapta meg a legjobb drámai sorozat díját, amelyet az HBO-produkció már korábban is kétszer elnyert, míg a tehetséges séf viszontagságairól szóló A mackó alkotói hétfőn a legjobb vígjátéksorozat trófeáját vehették át.

Los Angeles, 2024. január 16.
Az Utódlás (Succession) című drámasorozat szereplőgárdája a legjobb drámasorozatnak járó elismeréssel az amerikai televíziós Emmy-díjak 75. átadási ünnepségén a Los Angeles-i Peacock Színházban 2024. január 15-én.
MTI/EPA/Caroline Brehman
Los Angeles, 2024. január 16. Az Utódlás (Succession) című drámasorozat szereplőgárdája a legjobb drámasorozatnak járó elismeréssel az amerikai televíziós Emmy-díjak 75. átadási ünnepségén. MTI/EPA/Caroline Brehman

Az Utódlás a ceremónián hat díjat gyűjtött, a fődíj mellett a drámai sorozatok legjobb színészének és színésznőjének járó elismerést is a sorozat két sztárjának, Sarah Snooknak és Kieran Culkinnak nyújtották át. De a legjobb férfi mellékszereplő díját is a széria színésze, Matthew Macfadyen vitte el. Jesse Armstrong, a sorozat alkotója pedig a legjobb forgatókönyv Emmy-díjával távozott.

A drámai mezőny egyetlen színészi díját, amelyet nem az Utódlás nyert, A Fehér Lótusz sztárja, Jennifer Coolidge kapta a legjobb női mellékszereplő kategóriában.

A mackó színészei közül Jeremy Allen White a vígjáték mezőny legjobb színésze, Ayo Edebiri a legjobb női mellékszereplő, Ebon Moss-Bachrach pedig a legjobb férfi mellékszereplő díját kapta.

A mackó egyébként mind a hat jelölését díjra váltotta az estén, így az FX-széria a korábban átadott kreatív Emmy-díjakkal együtt összesen tíz Emmyt kapott.

Los Angeles, 2024. január 16.
A Balhé (Beef) című dél-koreai sorozat szereplőgárdája a legjobb mini- vagy antológiasorozatnak járó díjjal az amerikai televíziós Emmy-díjak 75. átadási ünnepségén a Los Angeles-i Peacock Színházban 2024. január 15-én.
MTI/AP/Ashley Landis
Los Angeles, 2024. január 16. A Balhé (Beef) című dél-koreai sorozat szereplőgárdája a legjobb mini- vagy antológiasorozatnak járó díjjal az amerikai televíziós Emmy-díjak 75. átadási ünnepségén. MTI/AP/Ashley Landis

A vígjátéksorozatok legjobb színésznőjének járó trófeát az Abbott Általános Iskola főszerepét alakító Quinta Brunson vehette át. Negyven év után ő lett az első fekete színésznő, aki elnyerte ezt az elismerést.

A Netflix Balhé című produkciója a legjobb limitált epizódszámú sorozatok fődíját kapta, a széria két főszereplője, Steven Yeun és Ali Wong is díjazott lett, a sorozat alkotója, Lee Sung pedig a legjobb rendezés és forgatókönyv díját nyerte el.

Az Emmy-gálán, amelynek témája a televíziózás története volt, már az első percektől magasra csaptak az érzelmek, és több díjazott is elérzékenyült köszönőbeszéde alatt. A szklerózis multiplexben szenvedő Christina Applegate-et, aki botra támaszkodva lépett a színpadra, hogy egy díjat átadjon, állva tapsolta meg a közönség.

A gála házigazdája, Anthony Anderson a Mister Rogers klasszikus sorozat díszletében nyitotta meg az estét, és több tévés főcímdalt is előadott. A műsorban népszerű régi tévésorozatok színészgárdái is feltűntek.

Elton John a búcsúturnéján adott koncertjének élő közvetítésével nyerte el az Emmy-díjat. A 76 éves sztár, aki térdműtéte miatt nem volt jelen a ceremónián, ezzel azon kevesek közé került, akik megkapták az Emmy-, Grammy-, Oscar- és Tony-díjat is. Az EGOT néven emlegetett négy elismerést pályafutása alatt mindössze 19 művész szerezte meg, köztük Rita Moreno, Jennifer Hudson és Whoopi Goldberg.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 14:18
×
×
×
×