eur:
389.28
usd:
361.63
bux:
67932.93
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: pexels

Kiválasztották két fővárosi színház vezetőjét

Az egyik helyen marad az eddigi vezető, a másikon váltás lesz. A győztesektől a miniszter építő, bátorító, és optimista, reményteli színházat vár.

Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter döntése alapján 2024. február 1-től Kiss-B. Atilla a Budapesti Operettszínház főigazgatója, míg Nagy Viktort a Pesti Magyar Színház - Ifjúsági és Családi Színház igazgatói feladatainak további ellátásával bízta meg - közölte a minisztérium.

A közlemény szerint a miniszteri döntés fő szempontjai a művészeti szakmai beágyazottság, a jó nemzetközi és hazai kapcsolatok, a művészeti koncepció, valamint az előadó-művészeti területen szerzett vezetői tapasztalat volt.A vezetők mandátuma öt évre szól.

Csák János miniszter Facebook-videójában elmondta: a Budapesti Operettszínház élére 3 pályázat érkezett, Kiss-B. Atilla jelenlegi igazgatótól, Szente Vajktól és Szabó Szilvesztertől, utóbbi pályázata azonban nem felelt meg a kiírásnak, így érvénytelennek nyilvánították. A bizottság Kiss-B. Atillát és Szente Vajkot hallgatta meg, és előbbi pályázatát támogatta.

A Pesti Magyar Színház élére négy aspiráns volt, de itt is érvénytelen volt az egyik pályázat,Halasi Dánielé. Zalán János jelenlegi igazgató pedig visszavonta pályázatát. Így a bizottság Komáromi Györgyöt és Nagy Viktort hallgatta meg, és utóbbit találta a legalkalmasabbnak.

A miniszter mindkét színház esetében elfogadta a bizottság döntését.

Csák János úgy fogalmazott: a budapesti, a magyarországi és az egész Kárpát-medencei magyar közösség számára azt kéri, hogy építő, bátorító, és optimista, reményteli színházat csináljanak.

Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×