eur:
393.55
usd:
362.53
bux:
73297.28
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
Nyitókép: Unsplash.com

Lába kélt a British Múzeum több műkincsének

Menesztette egyik munkatársát a londoni British Múzeum, miután kiderült, hogy több műkincsük eltűnt vagy megrongálódott.

A múzeum szerdán közölte, hogy független biztonsági felülvizsgálatot rendeltek el, továbbá komoly erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy visszaszerezzék az eltűnt, ellopott vagy megrongálódott műtárgyakat.

A tárgyak között aranyékszerek, féldrágakövekből és üvegből készült ékkövek is szerepelnek, amelyek az i. e. 15. és az i. sz. 19. század között készültek. A legtöbb tárgyat egy raktárban őrizték, a közelmúltban nem állították ki őket.

„Jelenleg három dologra koncentrálunk: egyrészt az ellopott tárgyak visszaszerzésére, másrészt annak kiderítésére, hogy mit tehettek volna az eset megakadályozására, valamint arra, hogy a biztonsági befektetésektől a gyűjtött tárgyak nyilvántartásáig mindent megtegyünk azért, hogy az eset ne ismétlődhessen meg” mondta George Osborne, a British Múzeum elnöke.

Ez az eset csak megerősíti a múzeum „újragondolását”, amit már korábban elkezdtünk – tette hozzá az igazgató.

A múzeum közölte, hogy jogi lépéseket fog tenni az elbocsátott dolgozó ellen, az ügyet már a londoni rendőrség vizsgálja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
A gázt vagy a féket nyomja a jegybank? Mi történik?

A gázt vagy a féket nyomja a jegybank? Mi történik?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist szerdai adása. A műsor első részében az MNB Monetáris Tanácsának keddi kamatdöntését és az azt követő tájékoztatót értékeltük, de szó volt arról is, hogy mit tehet az MNB a magas szolgáltatásinflációval szemben. Vendégünk volt Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője. A második blokkban a meglepetést okozó, májusi kereseti adatokról kérdeztük Hornyák Józsefet, a Portfolio makrogazdasági elemzőjét.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 24. 16:08
×
×
×
×