eur:
389.01
usd:
368.08
bux:
55838.55
2023. október 2. hétfő Petra
Nyitókép: Pixabay

Elhunyt Petrocelli

92 éves korában elhunyt Barry Newman színész, akit a magyar közönség leginkább a Petrocelli című bűnügyi sorozatból ismerhet.

Barry Newman május 11-én halt meg egy NewYork-i kórházban – de csak most erősítette meg a hírt felesége, Angela a The Hollywood Reporter-nek – írja a Blikk.

Barry Newman nem sokkal a második világháború kitörése előtt született, fehérorosz származású édesanyától és osztrák apától, akik még első generációs bevándorlók voltak. Elegáns bostoni középiskola után antropológiát tanult a Brandeis Egyetemen, miközben komolyzenei képzést kapott: szaxofonon és klarinéton játszott magas színvonalon. Az egyetem után bevonult a seregbe, ahol a zenekarba is beválogatták, a leszerelés után pedig a Columbia Egyetemen kapott ösztöndíjat, hogy doktori címét antropológusként megszerezhesse.

New Yorkba költözött, ahol egy barátja, aki a Lee Strassberg színiakadémiára járt, elhívta magával egy órára, ahol Newman sorsa megpecsételődött. Antropológusdoktor sosem lett, de színészként jelentős kar­riert futott be, nemcsak filmen, de a Broadway színpadain is.

A Harvardon végzett olasz–amerikai ügyvéd, Anthony Petrocelli szerepe 1974-ben találta meg, az NBC csatornának készített sorozat három évada alatt összesen 44 részt forgattak le. A széria hozzánk csak a nyolcvanas években jutott el, így mire Newman itthon sztár lett, Hollywoodban már épp leszálló ágban volt a karrierje. Több híres filmben kapott kisebb szerepet, de az áttörés sosem jött el.

Címlapról ajánljuk
Becker Dávid: aligha kenhetjük a génekre a kialakuló szívbetegséget

Becker Dávid: aligha kenhetjük a génekre a kialakuló szívbetegséget

Magyarországon továbbra is a szívbetegség az egyik legfőbb halálok. A szívbetegségek többsége egyértelműen az egészségtelen életmód miatt alakul ki, csak minden 200. ember rendelkezik genetikai hátterű szív- és érrendszeri betegséggel; a Szív világnapja alkalmából kérdeztük Becker Dávidot, a Magyar Kardiológusok Társaságának alelnökét, a Városmajori Szív és Érgyógyászati Klinika igazgatóhelyettesét.

Felkéri kormányalakításra a szlovák államfő Robert Ficót

Erre azonban vasárnap még nem kerül sor.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
A közvélemény-kutatók bukták a legnagyobbat a szlovák választáson, de Orbán barátja sem örülhet túlságosan

A közvélemény-kutatók bukták a legnagyobbat a szlovák választáson, de Orbán barátja sem örülhet túlságosan

A szombati parlamenti választásokat követően még nem dőlhet hátra senki sem Szlovákiában. A végeredmények jelentős meglepetéseket hoztak, a közvélemény-kutatások alaposan elszámították magukat. Három okot is meg lehet nevezni, ami jelentős hatást gyakorolt az eltérésekre. Emellett máris megindult a találgatás, a helyezkedés, az üzengetés: hamarosan kezdődhetnek a koalíciós tárgyalások. Ebben pedig bőven rejlik még meglepetés a szlovákok számára, a győztes Robert Ficora is izzasztó megbeszélések várnak, ami akár számos eddigi kampányígéretét megváltoztathatja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×