eur:
394.72
usd:
370.35
bux:
65325.36
2024. április 19. péntek Emma
Pásztor Anna énekel az Anna and the Barbies együttes koncertjén Kapolcson a 27. Művészetek Völgye kulturális fesztiválon 2017. július 23-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Jubileumi „visszajátszó csomaggal” várja a közönséget a Művészetek Völgye

A tavaly elmaradt 30. jubileum programjait is pótolja idén a Művészetek Völgye, a fesztivál új helyszínekkel is várja a közönséget.

Július 23. és augusztus 1. között – Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden – „visszajátszó völgycsomaggal” várja a közönséget a Művészetek Völgye, megidézve minden évből egy-egy eseményt 1989-től – ismertette az InfoRádióban Oszkó-Jakab Natália fesztiváligazgató.

A különlegességek között említette a taliándörögdi klastromot, amely a jubileumi alkalomból fényfestést kap, és egy Cseh Tamás-film levetítésével emlékeznek majd a szervezők a régmúltra. Vigántpetenden a korábbinál is több helyszínnel várják a völgylakókat.

A programokat illetően a fesztiváligazgató kiemelte: július 23-án a Cirque du Tókert helyszínen Donizetti: Szerelmi bájital című vígoperája lesz látható az Operaház előadásában, amely egyedülálló attrakciónak számít a Művészetek Völgye harmincéves történetében. Ugyancsak itt lesz látható július 30-án a Recirquel társulat My Land produkciója, illetve több komolyzenei program.

Új irodalmi helyszínként fog bemutatkozni – ugyancsak Vigántpetenden – a POKET Közösségi Udvara, ahol „Vecsei H. Miklósékkal nézhetünk bele egy-egy zsebkötetbe”.

A zenei programok sorát, mint az egyik fő fellépő, Rúzsa Magdi zárja majd augusztus 1-jén a Panoráma színpadon,

de hallható lesz a fesztiválon mások mellett: a Random Trip, az Anna And The Barbies vagy épp a Quimby – sorolta Oszkó-Jakab Natália. Lesz továbbá Harcsa Veronika-udvar jazzprodukciókkal, Kaláka Versudvar, míg a Fonó Budai Zeneháznál világ- és népzenei előadásokra számíthatnak a fesztiválozók.

A fesztiválszervező arra is felhívta a figyelmet, hogy a Balaton-felvidéki Nemzeti Park jóvoltából számos gyalogos- és e-bike-túra keretében fedezhető föl a Művészetek Völgye-fesztivál környéke, a Művészetek Zöldje helyszínen pedig kapcsolódó előadások lesznek hallhatók.

Oszkó-Jakab Natália a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban elmondta: a nyitási intézkedéseket figyelembe véve, valószínűsíthetően csak a

védettségi igazolvány bemutatása mellett lehet majd látogatni

a rendezvénysorozatot, amelyre a jegyértékesítés már elkezdődött – május 13-tól már a háromnapos jegyek is megválthatók.

„Nagyon szépen kérjük a közönséget, hogy

jegyvásárlással jelezzék azt, hogy nincs hiába a munkánk”

– tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×