eur:
394.84
usd:
364.01
bux:
65623.51
2024. március 19. kedd Bánk, József
Velence, 2018. szeptember 2.Cate Blanchett ausztrál színésznő a Sóhajok (Suspiria) című film bemutatóján a 75. Velencei Filmfesztiválon 2018. szeptember 1-jén. (MTI/EPA/Ettore Ferrari)
Nyitókép: MTI/EPA/Ettore Ferrari

Elnök lesz Oscar-díjas filmsztárból

Ő "a kortárs film egyik ikonja", aki az utóbbi húsz évben a legnagyobb rendezőkkel dolgozott együtt - így indokolták, hogy az ausztrál filmcsillagra esett a választás.

Cate Blanchett Oscar-díjas színésznő lesz az idei, 77. Velencei Filmfesztivál zsűrielnöke - jelentette be a fesztivál igazgatója.

Alberto Barbera szerint azért esett a választás az ausztrál színésznőre, mert ő "a kortárs film egyik ikonja", aki az utóbbi húsz évben a legnagyobb rendezőkkel dolgozott együtt. Emellett fontos humanitárius és ökológiai ügyekben is aktív szerepet vállalt. Síkra szállt a nők jogaiért is a filmiparban.

"A velencei az egyik legjobb légkörű filmfesztivál a világon. Igazi privilégium és nagy öröm számomra, hogy idén én lehetek a zsűri elnöke" - mondta Cate Blanchett. A filmes seregszemlét szeptember 2. és 12. között tartják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×