eur:
395.16
usd:
364.35
bux:
65491.47
2024. március 19. kedd Bánk, József
A holland Duncan Laurence előadja Arcade című dalát a 64. Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében Tel-Avivban 2019. május 18-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Abir Szultan

Holland diadal az Eurovízión

Duncan Laurence nyerte Arcade című dalával a 64. Eurovíziós Dalfesztivált, amelynek döntőjét szombaton késő este rendezték Tel-Avivban.

A győztes 492 ponttal nyert a 26-os döntőben. Mögötte az olasz Mahmood lett a második 465 ponttal, az orosz Szergej Lazarev 369 ponttal a harmadik helyen végzett.

A végeredmény a nemzeti zsűrik pontszámának és a tévénézők szavazatainak az összeadásával alakult ki.

A Magyarországot másodszor képviselő Pápai Joci ezúttal nem jutott a döntőbe.

A 26-os döntő utolsó felében először az egyes országok nemzeti zsűrijének legmagasabb pontjait adták közre a helyi szóvivők, Magyarországról Forró Bence, majd a tévénézők által leadott telefonos/sms-es, applikációs voksokat, országonként, hátulról előre haladva mondták be az izraeli aréna műsorvezetői. A kétféle pontokat összeadták, így alakult ki a végeredmény, amely a hosszas ismertetés miatt az éjszakai órákba húzódott.

A látványos showműsorban több eurovíziós győztes színpadra állt, a tavalyi nyertes, Netta új számával szórakoztatta a nézőket és még Madonna is fellépett, két dalát adta elő.

Mivel az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) által szervezett verseny szabályai szerint mindig az előző évi nyertes a rendező ország, jövőre Hollandiában lesz az esemény.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Elárulta az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka, mivel kerekedhetnek felül Oroszországon

Elárulta az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka, mivel kerekedhetnek felül Oroszországon

Olekszandr Szirszkij, az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka kiemelte a drónok fejlesztésének fontosságát az orosz erőkkel szembeni előny elérésében. A Telegramon tett nyilatkozatában, melyet Vadim Szuharevszkij helyettesével való találkozót követően adott ki, Szirszkij az aszimmetrikus megoldások felé való nyitottságát hangsúlyozta. Célja, hogy ezeknek az eszközöknek a használatával minőségi előnyt szerezzenek a létszámban fölényben lévő orosz hadsereggel szemben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×