INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 18. péntek
Diána

földes lászló hobo

életműkoncert

irodalom

zene

színdarab

Hobo (Földes László) Kossuth-díjas előadóművész, blues- és rockénekes, dalszerző, a Hobo Blues Band alapító tagja és énekese a budapesti Nemzeti Színháznál, miután interjút adott a Magyar Távirati Iroda (MTI) riporterének 2018. április 4-én.

Hobo: valami különleges következik, aminek most jött el az ideje

Infostart / InfoRádió - Seres Gerda

A szabadság magányossága, ez a gondolat a szombat esti Hobo életműkoncert alapja - mondta az InfoRádiónak az énekes-dalszerző. Hobo hangsúlyozta, noha a régi együttesből többen is fellépnek majd az Arénában, senki ne számítson Hobo Blues Band nosztalgiakoncertre.

Olyan koncertet még nem csinált Földes László Hobo, ahol összekapcsolta a zenét, az irodalmat és a színházat. Mint mondta, arra volt már példa, hogy egy-egy színdarabrészlet vers elhangzott, de a három művészeti ág még sosem kapcsolódott össze szervesen. "Úgy érzem, hogy most érkezett el az ideje” – fogalmazott a művész.

A koncert a szabadságról szól, ehhez válogatta össze a megfelelő műveket. "Állok az úton, rád gondolok, tudod, a szabadság magányos dolog" – ez az előadás alapgondolata.

"Akár a zenei, akár az előadóművészi világban én tök egyedül vagyok, ezen az úton előttem nem járt senki, és utánam sem fog, szerintem”

– fogalmazott Földes László Hobo, aki hozzátette: ez nem jobb út, mint másoké, és nem ő választotta magának, hanem az élet.

Bár vannak a produkcióban önéletrajzi elemek, a dalszerző mindig sokkal fontosabbnak értékelte azt, amit csinál, mint saját magát.

"Nem rólam szól ez a dolog, hanem az útról, amin járok."

A művész azt is elárulta, hogy a könyvei, a szólólemezei, a költészeti estjei és a színpadi munkái legalább annyira fontosak, mint a Hobo Blues Band. Mivel azonban az együttes volt a legismertebb, a többi munkáját nem ismeri annyira a közönség.

Nyitókép: Balogh Zoltán

Kapcsolódó hang

Hobo különleges életműkoncertje nem magáról szól
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018