eur:
392.16
usd:
366.78
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Hobo (Földes László) Kossuth-díjas előadóművész, blues- és rockénekes, dalszerző, a Hobo Blues Band alapító tagja és énekese a budapesti Nemzeti Színháznál, miután interjút adott a Magyar Távirati Iroda (MTI) riporterének 2018. április 4-én.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Hobo: valami különleges következik, aminek most jött el az ideje

A szabadság magányossága, ez a gondolat a szombat esti Hobo életműkoncert alapja - mondta az InfoRádiónak az énekes-dalszerző. Hobo hangsúlyozta, noha a régi együttesből többen is fellépnek majd az Arénában, senki ne számítson Hobo Blues Band nosztalgiakoncertre.

Olyan koncertet még nem csinált Földes László Hobo, ahol összekapcsolta a zenét, az irodalmat és a színházat. Mint mondta, arra volt már példa, hogy egy-egy színdarabrészlet vers elhangzott, de a három művészeti ág még sosem kapcsolódott össze szervesen. "Úgy érzem, hogy most érkezett el az ideje” – fogalmazott a művész.

A koncert a szabadságról szól, ehhez válogatta össze a megfelelő műveket. "Állok az úton, rád gondolok, tudod, a szabadság magányos dolog" – ez az előadás alapgondolata.

"Akár a zenei, akár az előadóművészi világban én tök egyedül vagyok, ezen az úton előttem nem járt senki, és utánam sem fog, szerintem”

– fogalmazott Földes László Hobo, aki hozzátette: ez nem jobb út, mint másoké, és nem ő választotta magának, hanem az élet.

Bár vannak a produkcióban önéletrajzi elemek, a dalszerző mindig sokkal fontosabbnak értékelte azt, amit csinál, mint saját magát.

"Nem rólam szól ez a dolog, hanem az útról, amin járok."

A művész azt is elárulta, hogy a könyvei, a szólólemezei, a költészeti estjei és a színpadi munkái legalább annyira fontosak, mint a Hobo Blues Band. Mivel azonban az együttes volt a legismertebb, a többi munkáját nem ismeri annyira a közönség.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×