eur:
395.77
usd:
372.62
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Újra csúcsra repítette a Queen klasszikusát a Freddie Mercury-film

A Bohemian Rhapsody lett a 20. század legtöbbet streamelt dala, több mint 1,6 milliárdszor játszották le világszerte a különböző zeneszolgáltatóknál.

A Universal Music Group (UMG) zenei kiadó szerint az együttes, ezen belül is Freddie Mercury történetét feldolgozó Bohém rapszódia című film adott új lendületet a dalnak.

Az UMG közleménye szerint az 1975-ben megjelent kislemezt és videoklipet több mint 1,6 milliárdszor játszották le világszerte a különböző zeneszolgáltatóknál. A Bohemian Rhapsody, amely olyan klasszikusokat utasított maga mögé, mint a Nirvana Smells Like Teen Spirit című száma, valamint a Guns N' Roses Sweet Child O'Mine című slágere, egyúttal a minden idők legtöbbet streamelt klasszikus rockszámának címét is megszerezte.

A Rami Malek főszereplésével készült Bohém rapszódia című film egy új nemzedékkel ismertette meg a brit rockegyüttes történetét. Öt héttel a megjelenése után a mozi immár minden idők legnagyobb bevételt produkáló zenés életrajzi filmje, amelyre világszerte 600 millió dollár (170 milliárd forint) értékben váltottak jegyet. Maleket Golden Globe-díjra jelölték a múlt héten alakításáért és várhatóan az Oscar-jelölést is megkapja januárban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×