INFORÁDIÓ 
2019. május 21. kedd
Konstantin

budapesti fesztiválzenekar

martin hoffmann

fischer iván

Új ügyvezető igazgató a Budapesti Fesztiválzenekar élén

Új ügyvezető igazgató a Budapesti Fesztiválzenekar élén

Infostart

A Berlini Filharmonikusok egykori intendánsa, Martin Hoffmann lesz a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) ügyvezető igazgatója. Megbízatása 2019. január 15-től szól.

A jogász végzettségű szakember, aki korábban a német SAT1 televíziót is vezette, otthonosan mozog a művészvilágban és az üzleti élet területén is. Kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszere, a brandépítésben és marketingben szerzett tapasztalata nagyban segítheti a Budapesti Fesztiválzenekar küldetésének megvalósulását - közölték.

A Fesztiválzenekar igazgatóhelyettese továbbra is Erdődy Orsolya marad. A BFZ korábbi ügyvezető igazgatója, Stefan Englert 2018. júniusában távozott az együttestől.

„Nagyon jól értjük egymást Martinnal. Úgy érzem, teljes harmóniában fogunk együtt dolgozni"

– mondja Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója.

„Az, hogy egy ilyen fantasztikus zenekarral és egy ilyen inspiráló karmesterrel dolgozhatok együtt, igazán szép kihívás. Nagyon várom a közös munkát" – tette hozzá Martin Hoffmann.

„Meggyőződésem, hogy Martin Hoffmann érkezésével egy méltán világhírű zenekar szervezete világszínvonalú menedzsment támogatással működik majd" – nyilatkozta Simor András, a Budapesti Fesztiválzenekar Kuratóriumának Elnöke.

A közlemény szerint a Budapesti Fesztiválzenekart a világ egyik legjobb és legújítóbb zenekaraként ünneplik az egész világon. Itthon

az együttes hosszútávú stratégiai programba kezdett, melynek keretében új koncertformákat alakított ki a fiatal generáció számára,

közösségi tevékenységével pedig új közönséget vont be a zenehallgatók táborába iskolákban, idősotthonokban, templomokban és elhagyatott zsinagógákban. A tervek közé tartozik egy többéves ciklus Fischer Iván Operatársulatával, az évenkénti rezidencia a Vicenzai Operafesztiválon, nemzetközi turnék sora többek között a londoni Proms koncerteken, a New Yorki Carnegie Hallban és Lincoln Centerben, valamint egy rendkívül rangos meghívás a 2020-as Amszterdami Mahler Fesztiválra. Az új igazgató fő feladatai közé tartozik majd ennek a sikersorozatnak a zökkenőmentes menedzselése, és a zenekar működési hátterének hosszútávú biztosítása.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018