eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Németh Gabriella / X – A RENDSZERBŐL TÖRÖLVE

Fojtogató atmoszférájú az új magyar krimi

A Liza a rókatündér rendezője ezúttal egy egészen különböző stílusú filmet, egy akcióthrillert vitt vászonra. Az X - A rendszerből törölve című alkotás Balsai Móni, Schmied Zoltán és Kulka János főszereplésével készült, és már a magyar mozikban is látható.

Az X - A rendszerből törölve egy izgalmas, fordulatokban gazdag krimi, amelynek fojtogató atmoszférája van – mondta az InfoRádiónak a film rendezője.

Ujj Mészáros Károly kifejtette: a történet sokféle társadalmi réteget érint, így bejárják Budapest több helyszínét, a szegényebb panelrégióktól kezdve a gazdagabbak villáiba is be lehet pillantani.

A filmben szinte feje tetejére állítják a várost.

A rendező szerint a kizökkent világ a főhősnő karakteréből is adódik, aki annyira instabil és sebezhető, hogy ez a képi megoldás is ezt mutatja be.

A főszerepet Balsai Móni alakítja, aki rájön, hogy a természetesnek tűnő halálesetek valójában gyilkosságok, és végül felgöngyölíti az ügyeket.

„Ő egy jó zsaru, aki sok összefüggésre rájön, de pánikol, nem mer kimenni helyszínekre, megtekinteni áldozatokat, mert egy régi trauma következtében retteg tőlük. Ahhoz, hogy előrejusson, meg kell tanulnia kezelni ezeket a problémákat” - mondta a főhősről a rendező.

Ebben a filmben tér vissza Kulka János betegsége után, aki egy külön szálat visz, amelynek kitüntetett fontossága van a cselekményben.

„Ezt a szerepet rá írtuk, és eredetileg sem volt túl beszédes szerep, tehát nem kellett megváltoztatni a sajnálatos megbetegedése miatt.

Fizikailag megterhelő szerep volt, de János hatalmas elánnal, végigküzdve dolgozott a forgatáson.

Örültem, hogy velünk tudott dolgozni, és szerintem ő is örült” - tette hozzá Ujj Mészáros Károly.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×