eur:
393.77
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Kulka János Antonio Salieri szerepében Peter Shaffer Amadeus című színművének próbáján a Belvárosi Színházban 2014. június 17-én. A színdarabot június 18-án mutatják be Szikszai Rémusz rendezésében.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Új részletek Kulka János visszatéréséről

Kulka János – csaknem három évvel stroke-ja után – színpadi premierre készül: Csehov Cseresznyéskert című darabjában vállalt szerepet. Hamarosan megkezdődnek a színpadi próbák, amelyről korábban már egyeztettek a rendezővel is.

Eddig az olvasó- és elemzőpróbák zajlottak, azaz az asztalnál ülve beszélték át a darabot. Most viszont elkezdtek játszani – tájékoztatta a Blikket Soós Attila rendező. „Jánossal előzetesen felmértük a helyzetet, hogy mit és hogyan tud megcsinálni. Azt gondolom, minden megvan benne ahhoz, hogy csodálatos legyen a játéka. Arról nem is beszélve, hogy milyen nyugodt és derűs. Jelenléte sok erőt ad a társulat tagjainak” – fogalmazott a darab direktora.

Eke Angéla színésznő számára nemcsak azért öröm, hogy a direktor felkérte a darabba, mert szeret a társulattal dolgozni, hanem azért is, mert így együtt szerepelhet Kulka Jánossal.

„Nagyon megtisztelő és óriási öröm vele dolgozni.

Amikor még tanuló voltam, a Nemzeti Színházba kerültem először, olyan nagyra tartott színészek közé, mint János, és mindig csodálattal néztem azt a nagy erőt, ami benne is megvan” – fogalmazott. Tizenkét év után találkozott újra a színésszel, aki, miután bemutatkoztak egymásnak, azt mondta, hogy emlékszik rá, a nevét is tudta.

A lap azt is megemlíti, hogy Kulka János hamarosan a tévék képernyőjén is visszatér, hiszen nemrégiben a hangját kölcsönözte egy autómárka reklámjának. Bár a színész számára pont a folyékony beszéd jelentette a legnagyobb problémát, a rengeteg gyakorlás és a kitartás meghozta az eredményét – írja az újság.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×