eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: medikuszenekar.hu

A Gyermekmentőkért koncertezik a Medikus Zenekar a Zeneakadémián

Minden gyermekmentő kocsiban legyen mobil, kézi labor - erre gyűjt a Semmelweis Egyetem volt és jelenlegi hallgatóiból álló Medikus Zenekar hétfőn a Zeneakadémián, a jótékonysági hangversenyen Fassang László szólaltatja meg a nagyterem rekonstruált orgonáját.

Hétfő este jótékonysági koncertet ad a Zeneakadémián a Medikus Zenekar Dubóczky Gergely vezényletével. A Magyar Gyermekmentő Alapítvány javára gyűjtenek, hogy minden gyermekmentő kocsiba vásárolhassanak egy mobil, kézi labort.

Az esten a közönség meghallgathatja a nagyterem néhány napja átadott új orgonáját Fassang László orgonaművész közreműködésével, és fellép Pasztircsák Polina énekművész is.

A Medikus Zenekar esetében, mint Dubóczky Gergely az InfoRádiónak elmondta, egy amatőr társaságról van szó, amely tagjai az egyéb, saját munkájuk mellett nagyon magas szinten zenélnek.

"Ez azt jelenti, hogy az orvostanhallgatók, akik fogászok, sebészek, gyógytornászok vagy pszchiáterek lesznek, a szabadidejüket arra áldozzák, hogy együtt játszanak"

- mondta a karmester, aki szerint nem annyira más őket vezényelni, mint egy profi társulatot. Viszont végig szem előtt kell tartani, hogy műkedvelőkről van szó, hobbi, amit csinálnak, és fontos, hogy közben jól érezzék magukat, úgy legyen sikerélményük, hogy nem nehezedik rájuk nyomás. "Közben

ugyanúgy darabokat tanulunk, csak lassabban, és bár nincsenek olyan eszközök a zenészek kezében, mint a profiknak, a zene szeretete és a közös játék öröme sok mindenért kárpótol, ráadásul nem kisebb rangú előadásokon"

- tette hozzá Dubóczky Gergely.

A gyűjtés eredményeképp megvásárolandó eszköz arra lesz jó, hogy a szükséges helyzetben minél hamarabb teljes vérképet kapjanak a megsérült vagy beteg gyermekek.

Tavaly az Újvilág szimfóniát játszotta az együttes, amire a tagok egész életükben emlékezni fognak. Idén Camille Saint-Saëns Orgonaszimfóniája szólal majd meg a Medikus Zenekar előadásában - Fassang Lászlóval -, illetve Liszt Ferenc és Richard Strauss művei is felcsendül.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×