eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Így reagált a hírre a Nobel-díjas író

Így reagált a hírre a Nobel-díjas író

Az idei irodalmi Nobel-díjat kiérdemlő japán származású angol író, Kazuo Ishiguro megdöbbentően hízelgőnek nevezte az elismerést

A brit művészt az akadémia méltatásában olyan írónak nevezte aki csodás érzelmi erővel bíró regényeiben feltárta a világgal való illuzórikus kapcsolatunk mélységeit.

A díjazott szerző azt is elárulta, hogy a BBC megkereséséig nem beszélt a Svéd Akadémiával, így még nem volt biztos benne, hogy igaz-e a hír – áll a brit portál cikkében.

A 62 éves író szerint leginkább azért nagyszerű ez az elismerés, mert így a valaha volt legnagyobb írók nyomdokaiba lépett. Úgy véli, most nagyon bizonytalan a világ, és bízik benne, hogy a Nobel-díjak erőt biztosítanak arra, hogy a díjazottak pozitív irányba billentsék.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×