eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Így találkozik Kodály a mai fiatalokkal

Kodály nyomában címmel szórakoztató, kulturális elemeket tartalmazó országos online zenei játék indul október 2-án. A középpontban a 135 éves született és 50 éve elhunyt zeneszerző öröksége áll.

Egyedülálló, határokon átívelő, hagyományos feladatokat és a fiatalok körében is népszerű szórakoztató-kulturális elemeket egyaránt tartalmazó országos online zenei játék veszi kezdetét jövő hétfőtől, melynek középpontjában a 135 éve született és 50 éve elhunyt Kodály Zoltán és az általa felépített zenei örökség áll – jelentette be Bak Lajos, a kecskeméti Hírös Agóra igazgatója, a program főszervezője.

Az online zenei játékra az ország bármely pontjáról, valamint a határon túlról is lehet nevezni egyéni és csoportos formában, a kisebb közösségek mellett kifejezetten a családokat is várják majd a virtuális vetélkedőre. 

Lőrinczy György, a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) alelnöke elmondta: a vetélkedősorozat egyebek mellett amiatt is lett az NKA kiemelt programja, mert egyik fő célját valósítja meg, azaz számos szakmai szervezet összefogásában jön létre, illetve

a klasszikus műveltségi vetélkedőket ötvözi a fiatalok által kedvelt, 21. századi online technikákkal. 

A Kodály nyomában országos online zenei játék feladataival a szervezők azt kívánják ösztönözni, hogy minél többen megismerjék Kodály Zoltán életét és műveit, és a kodályi örökséget ne csak megőrizzék, de alkotó módon gondolják tovább, így a megismerés által a művek befogadása is könnyebbé váljon. 

A játék részletes leírása a www.kodaly.kjmk.hu oldalon érhető majd el. Részletek addig is a Facebookon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×